Ronaldova glava želi eno, telo zmore drugo

Ritmu favorizirane trojice klubov v španski ligi sledita le Villarreal in Athletic Bilbao.

Objavljeno
26. september 2016 10.19
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Dokler bosta Real Madrid in Barcelona igrala na krilih globalizacije, Atletico pa fanatizma, ki ga pooseblja trener Diego Simeone, bo špansko prvenstvo tekmovanje treh, vsi drugi bodo le opazovalci. Tako so Španci pred mesecem dni napovedali novo klubsko sezono. Po 6 kolih primere division se zdi, da so imeli prav.

Za španskimi klubi je približno 560 minut igre v novi sezoni, v tem času pa so pokazali največ prav Real Madrid, Barcelona in Atletico Madrid, le malo manj tudi Villarreal in prerojeni Athletic Bilbao. V baskovski metropoli žanjejo sadove načrtnega dela, ki ga je zasnoval trener Ernesto Valverde. Tamkajšnji pregovorno enotni prebivalci živijo za nogomet, Bilbao leta 2020 ne bo zaman edino špansko prizorišče vseevropskega prvenstva ...

Če bi morali izpostaviti najboljše nogometaše v prvih šestih kolih, ne bi smeli prezreti Antoina Griezmanna in Luisa Suareza, ki sta nanizala po pet golov, več let zapovrstjo opozarja nase tudi Betisov veteran Ruben Castro, »odkritje« sezone pa je vendarle eden od treh Italijanov pri Villarrealu – Nicola Sansone. Napadalec, rojen v Münchnu, je v minulah sezonah blestel pri Sassuolu, si prislužil tudi vpoklic med »azzurre«, v zadnjih tednih pa je prav 25-letnik najbolj zaslužen za rezultatske uspehe »rumene podmornice«, pri kateri je zašel na stranski tir slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Bomo videli, kako dolgo bosta sledila ritmu favoritov Bilbao in Villarreal; vrednost njunih delnic bodo razkrile tekme Bilbao – Sociedad (16. 10.), Real – Bilbao (23. 10.), Villarreal – Atletico (11. 12.) in Villarreal – Barcelona (8. 1.).

Pozornost španskih medijev je v zadnjih dneh vendarle požel Cristiano Ronaldo. Zvezdnik z Madeire namreč ni bil uspešen na »sosednjih« Kanarskih otokih, Real je v Las Palmasu osvojil le točko. A niti remi ni bil tako »pomemben« kot domnevno neprimerno obnašanje Ronalda po odhodu z igrišča, ki mu ga je že v 72. minuti namenil trener Zinedine Zidane. CR7 in Francoz sta se resda rokovala, toda na klopi za rezerve naj bi mu Ronaldo posredno odgovoril z »j... se« in »k..... sin«. Kot je običaj, so iz nepreverjenih namigov naredili preplah in pribili Portugalca na križ le mediji. Zidane se je namreč odzval umirjeno in pragmatično.

»V torek imamo tekmo v ligi prvakov in Cristianu sem privarčeval nekaj moči. Vem, da vselej hoče igrati do konca, toda misliti moram na naslednjo tekmo in nanj,« je pojasnil Zidane. Real je ob omenjeni menjavi resda vodil z 2:1, nato pa prejel gol in le točko ... Ronaldo se ni vpisal med strelce, posledično ostaja štadion Gran Canaria eno od treh prizorišč v Španiji (ob štadionih Cordobe in Deportiva), na katerih se še ni vpisal med strelce.

Kakorkoli, »primer Ronaldo« je še najbolje opisal kolumnist dnevnika Marca. Izpostavil je, da se je Portugalec vrnil »med žive« šele 12. avgusta (po finalu eura in poškodbi), zato še ni optimalno telesno pripravljen. Težava je le v tem, da Ronaldova glava želi več, kot ta čas zmore telo. »Njegov odziv na menjavo pa je logičen. Gre za serijskega zmagovalca, za šampiona, ki ne želi sedeti na klopi. Slej kot prej se bo vrnil v velikem slogu,« so še dodali pri Marci.