Ronaldove domnevne žaljivke dvigajo prah

Španski novinar in nogometni strokovnjak Guillem Balague je v knjigi »Messi« dvignil kar precej prahu v športni javnosti.

Objavljeno
12. november 2014 15.24
reut*SOCCER-SPAIN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Španski novinar in nogometni strokovnjak Guillem Balague je v svoji knjigi s preprostim naslovom »Messi« dvignil kar precej prahu v športni javnosti. Avtor je vrgel kost predvsem v poglavju o odnosu zadnjega dobitnika zlate žoge, Realovega portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda, do Barceloninega argentinskega asa Lionela Messija. Kot je zapisano v knjigi, CR7 o velikem tekmecu ne najde lepe besede, obklada ga celo s ponižujočimi vzdevki, denimo »k...in sin«.

»Cristiano je sinonim za nezrelost, ki je lastna mnogim nogometašem. Prepričan je, da se Messija ne sme bati in da mora v derbijih z Barcelono vselej iti na nož. To je zgrešeno in mačistično. Če je verjeti njegovim soigralcem, ima torej Ronaldo v žepu žaljiv vzdevek za Messija. In če vidi koga od soigralcev, da komunicira z Argentincem, ga poimenuje enako,« je v knjigi zapisal Balague.

Seveda se je na zapisano bliskovito, kar prek facebooka, odzval tudi priljubljeni Portugalec: »Citatom iz knjige, ki so zaokrožili po medijih, želim priti do dna, zato sem se že obrnil na odvetnike, ki bodo sprožili ustrezne postopke. Spoštujem pa vse svoje tekmece, Messija prav rako.«