Rooney na nekdanje van Persiejevo mesto v Arsenalu?

Arsenal je zanikal, da bi se zanimal za napadalca Manchester Uniteda Wayna Rooneyja.

Objavljeno
17. maj 2013 16.11
Man United Rooney
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Ob jasno izraženi želji Wayna Rooneyja, da hoče zamenjati klub, so angleški mediji že sprožili špekulacije o njegovem naslednjem delodajalcu. Med klubi, ki naj bi se zanimali za njegov prihod naj bi bil tudi Arsenal. Rooney bi tako zapolnil mesto Robina van Persieja, ki se je lani preselil v Manchester Uniteda in ga zasenčil kot prvega strelca.

Toda trener Arsene Wenger je že zanikal, da bi klub že pristopil k pogajanjem za Rooneyja. »Nisem prepričan, ali bo Manchester United prodal Rooneyja. Vsekakor mi nismo storili nobenega koraka, niti poklicali v klub in preverilii, ali je sploh na voljo,« je povedal Wenger. 

V tem trenutku je namreč na njihovem radarju 20-letni nogometaš Auxerra Yaya Sanogo. Francoski reprezentant je v tej sezoni zadel devet golov na 11 tekmah v francoski drugi ligi. »Dogovor še ni sklenjen, a smo na dobri poti. Sem optimističen, gre za mladega nogometaša, obetavnega napadalca in velik talent,« je povedal.

Arsenala ta konec tedna čaka zadnja tekma sezone, proti newcastlu si bo skušal zagotoviti končno 4. mesto na lestvici in uvrstitev v ligo prvakov. Načrte jim lahko pokvari Tottenham, če premaga Sunderland, »topničarji« pa končajo z neodločenim izidom ali porazom.