Rooney poškodovan, počival bo mesec dni

Angleški nogometaš Wayne Rooney je zaradi poškodbe stegenske mišice že končal azijsko turnejo z Unitedom.

Objavljeno
12. julij 2013 10.15
Thailand Manchester United Rooney Soccer
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bangkok - Sezona se še sploh ni začela, pa jo je napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney že začasno prekinil. Na pripravljalni azijski turneji z angleškimi prvaki si je na treningu v Bangkoku poškodoval stegensko mišico, zato bo moral počivati vsaj mesec dni.

Angleški zvezdnik tako ne bo mogel igrati na azijski turneji, v klubu pa so se zato odločili, da ga nemudoma pošljejo domov na zdravljenje. Tako bo manjkal na prijateljskih tekmah Uniteda na Tajskem, Avstraliji, Japonski, Hongkongu in na Švedskem, čaka pa ga tudi bitka s časom, da se pozdravi še do začetka nove sezone angleškega prvenstva. Svoj krst z rdečimi vragi bo trener David Moyes dočakal 11. avgusta na tekmi pokala Community Shield proti pokalnemu zmagovalcu Wiganu, 17. avgusta jih čaka prva tekma prvenstva proti moštvu Swansea. V tem času bo na Rooneyja računal tudi selektor angleške reprezentance Roy Hodgson, Anglija se bo namreč 14. avgusta pomerila na prijateljski tekmi s Škotsko.

Rooneyjeva poškodba se je sicer zgodila le nekaj dni po tem, ko so vsi v klubu zatrjevali, da je napadalec na priprave prišel odlično telesno pripravljen, najbolje v zadnjih nekaj letih. Moyes je v zadnjem času večkrat poudaril tudi, da je Rooneyjev status v klubu trden in da ga klub ne namerava prodati, toda vseeno se stvari vendarle zdijo še nedorečene. Zanimanje za angleškega nogometaša so namreč že izrazili v Chelseaju, Arsenalu in Paris St. Germainu, toda Rooney, ki je večkrat izrazil željo po odhodu, zaenkrat še molči. Njegova pogodba, s katero zasluži 250.000 funtov na teden, ga na Old Trafford veže še dve leti.

Za Moyesa, ki bo prvič vodil ekipo, je odsotnost Rooneyja precejšen udarec. V Azijo je namreč odpotoval že brez kapetana Nemanje Vidića, ki je pred odhodom čutil bolečine v hrbtu. Manjkajo tudi Robin van Persie, David de Gea in Šinji Kagava, ki pa naj bi se ekipi pridružili nekoliko pozneje.