Rooney: Sezono bi radi zaključili z zmago

Angleški nogometaši so prispeli v Ljubljano in trenirali v Stožicah. Roy Hodgson in Wayne Rooney sta govorila z mediji.

Objavljeno
14. junij 2015 00.20
Nogomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Angleška nogometna reprezentanca je v današnjih popoldanskih urah pripotovala v Ljubljano in prvič preizkusila travnato površino Stožic, kjer bo jutri potekala kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo s Slovenijo.

Angleži so imeli v Stožicah tudi novinarsko konferenco, na kateri sta bila prisotna selektor Roy Hodgson in kapetan Wayne Rooney.

Angleški nogometaši so po lanskem svetovnem prvenstvu ujeli pravo formo in na devetih tekmah zabeležili sedem zmag in dva neodločena izida, v kvalifikacijah pa je imajo popoln izkupiček petih zmag.

Selektor angleške reprezentance Hodgson je poudaril odlično formo svojih varovancev po svetovnem prvenstvu: »Imamo izkupiček sedmih zmag in dveh neodločenih izidov, to mora biti nekaj vredno. Kot trener moram biti zadovoljen, da smo pred zadnjo tekmo sezone še neporaženi. Od lanskega prvenstva smo občutno spremenili ekipo, imamo vznemirljiv kader, ki se bo v prihodnosti še izboljšal,« je povedal Hodgson, ki ni želel govoriti o začetni postavi.

Rooney: Sezono želimo končati z zmago

Wayne Rooney se nadeja, da bodo Angleži uspešni tudi jutri in na najboljši način sklenili sezono: »Po svetovnem prvenstvu smo nanizali dobre rezultate, zdaj pa želimo sezono končati z zmago. Pripravljeni smo na zmago, pa če bomo morali zadeti v zadnji minuti,« je uvodoma povedal Rooney.

Kapetan angleške reprezentance je nekaj besed namenil tudi slabi predstavi na nedavni prijateljski tekmi z Irsko, ki se je končala brez golov: »Ta tekma je bila za nas razočaranje in jo moramo pozabiti. Najpomembneje je to, da nismo izgubili, zdaj smo že osredotočeni na jutrišnjo tekmo, na kateri bomo poskušali osvojiti tri točke.«

Angleški napadalec je v svoji reprezentančni karieri dosegel 47 golov in je le še za dva oddaljen od rekorda Bobbyja Charltona, a se s tem ne obremenjuje: »V svoji karieri sem se vedno podrejal ekipi, ta je na prvem mestu. Rad bi zmagal z ekipo, če pa mi bo ob tem uspelo doseči še nekaj osebnih mejnikov, bo toliko bolje.«

Kvalifikacije za EP, skupina E

Slovenija - Anglija (18)

Estonija - San Marino (18)

Litva - Švica (20.45)

 

Lestvica

1. Anglija 5 5 0 0 15:1 15 točk

2. Slovenija 5 3 0 2 10:4 9

3. Švica 5 3 0 2 11:3 9

4. Litva 5 2 0 3 3:10 6

5. Estonija 5 1 1 3 1:5 4

6. San Marino 5 0 1 4 0:17 1