Roparji v slačilnici Olimpije

Tatovi so med tekmo 1. SNL med Radomljami in Olimpijo oškodovali nogometaše ljubljanskega moštva.

Objavljeno
11. avgust 2014 13.23
iza-Nogomet Chelsea
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Domžale - Nedeljska tekma 1. slovenske nogometne lige je ljubljanski Olimpiji kljub zmagi nad Radomljami s 4:1 prinesla več slabe volje kot veselja. Po tekmi je iz ljubljanskega tabora namreč odjeknila vest, da so nepridipravi iz njihove slačilnice odnesli lastnino več igralcev zeleno-belih. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so oškodovali 13 oseb in nogometni klub za približno 6000 evrov.

»Včeraj okoli 21.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v garderobo v Športnem parku v Domžalah. Kaznivo dejanje je bilo storjeno med 19 in 21. uro. Neznani storilci so odtujili več mobilnih telefonov, nakit, gotovino, drese in športno opremo,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Storilci dejanja ob tem še niso odkriti, zato policisti s preiskavo nadaljujejo.

Nad neljubim dogodkom je razočaran tudi trener zmajev Darko Karapetrović, ki je zmago s svojimi varovanci tako slavil le kratek čas. »Nedvomno je slast zmage skazil dogodek med tekmo, ko so igralci ostali brez svojih osebnih stvari. Žal mi je, da se takšne zadeve dogajajo, a jih je potrebno obsoditi in v bodoče storiti vse, da do podobnih tatvin ne bi več prihajalo,« je dejal nekdanji nogometaš Olimpije, pa tudi Radomelj.

Športni direktor zeleno-belih iz Stožic Milenko Ačimović je nezadovoljen predvsem z učinkom organov, ki so zadolženi za varovanje štadiona. »Niti v sanjah si nismo upali pomisliti na kaj takega. Ko so fantje stopili v garderobo po koncu srečanja, so doživeli pravi šok. Vsekakor smo pričakovali boljši odziv varnostne službe, kot tudi pristojnih organov, ki po stališču kluba svojega dela niso opravili na ustrezni ravni. Naši igralci so materialno oškodovani, več kot to pa boli dejstvo, da je moštvo kljub odličnemu uvodu v sezono deležno neljubih dogodkov,« je za STA povedal Ačimović in še enkrat več poudaril stališče kluba, ki zastopa ničelno toleranco do vandalizma in kriminala vseh vrst. Kot je še zatrdil, bodo pri Olimpiji v dogovoru s svojo odvetniško službo uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, kakšen bo epilog neljubega dogodka, pa bo znano v prihodnjih dneh ali tednih.