Rotman iz Rudarja za 2 milijona v Istanbul

Novopečeni slovenski nogometni reprezentant Rajko Rotman bo prestopil k Istanbulu za dva milijona evrov.

Objavljeno
20. junij 2014 13.19
 J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana - Rajko Rotman bo kar dobro unovčil premierno druženje s slovensko nogometno reprezentanco. Donedavni član velenjskega Rudarja, ki velja za proizvod nogometne šole Aluminija, je bil med nedavno turnejo po Južni Ameriki med vidnejšimi člani selekcije Srečka Katanca. Dober vtis v zvezni vrsti je pustil tako v Montevideu kot Buenos Airesu, njegovega učinka pa niso prezrli niti nekateri evropski klubi.

Bitko za njegov podpis so dobili Turki, Rotman bo v naslednjih štirih letih igral za Istanbul Basaksehir F.K., ki je minulo sezono osvojil naslov prvaka turške 2. lige, goji pa zelo ambiciozen načrt za prihodnje sezone. Trener Istanbula je letos postal Abdullah Avci, med letoma 2011 in 2013 turški selektor. Avci je osebno izrazil željo za Rotmanov prihod, kot je razkril Rajko, pa se je o tem pogovarjal tudi z bosanskim reprezentantom Edinom Višćo, ki je prav tako povedal veliko pozitivnega o klubu.

Turki bodo za prestop odšteli približno dva milijona evrov, od tega dobro polovico za Rotmanovo plačo v naslednjih štirih letih, preostanek pa bo kot odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe prejel Rudar. Rotman in Istanbul naj bi podpisala pogodbo v ponedeljek.