Roy Hodgson opozarja

Na današnjem dvoboju s Slovenijo se bo v vrstah Anglije vse vrtelo okoli jubilanta Wayneja Rooneyja.

Objavljeno
15. november 2014 01.39
G. N., šport
G. N., šport
London – Slovenski nogometaši bodo danes na Webleyju le udeleženci zabave ob velikem jubileju kapetana Anglije Wayna Rooneyja. Napadalec Manchester Uniteda bo igral že 100. tekmo v dresu Anglije in temu »velikemu dogodku« so na Otoku namenili največ pozornosti. Da je selektor Roy Hodgson ostal še brez poškodovanega Leightona Bainesa, je zgolj obroben podatek.

Evertonovega bočnega branilca na levi strani bo v začetni enajsterici zamenjal Arsenalov up Kieran Gibbs. Že prej sta zaradi poškodbe odpadla zvezni igralec Manchester Uniteda Michael Carrick in krilni napadalec Tottenhama Andros Townsend. Na Wembleyju bo vse v znamenju kapetana.

»Nikoli ne bom dosegel Bobbyja Charltona. V nogometu štejejo lovorike in Bobby jo ima, jaz je nimam. Storil pa bom vse, da bom presegel njegov strelski rekord. Gledam v prihodnost in delam na tem, da bom zbral 200 nastopov in 100 golov,« je po upokojitvi Stevena Gerrarda dejal novi kapetan Anglije in od danes, če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, novi član moštva s 100 in več nastopi za reprezentanco. V njem so že Peter Shilton (125), David Beckham (115), Steven Gerrard (114), Bobby Moore (108), Ashley Cole (107), Bobby Charlton (106), Frank Lampard, (106), Billy Wright (105).

Pred 29-letnim otrokom Evertona je še lep del reprezentančne kariere in tudi priložnost, da izboljša rekorde. Strelski Bobbyja Charltona (49 golov) bi lahko padel že v teh kvalifikacijah, saj je Rooney doslej zabil 43 golov.

Selektor Anglije Roy Hodgson je že na SP opravil prve poteze za prenovo in pomladitev reprezentance. Javnost od njega in mladih igralcev zahteva veliko, na kar je opozoril tudi Gerrard. Uspešen kvalifikacijski štart je bil kot naročen za nadaljevanje prenove reprezentance, ki naj bi danes proti Sloveniji opravila še en zanesljiv korak na poti proti Franciji. A Hodgson opozarja, da Slovenije ne kaže podcenjevati, kot jo tukajšnja javnost. »Slovenija je dobro začela kvalifikacije. Premagala je Švico in Litvo v gosteh, tudi proti Estoniji bi si zaslužila zmago. Lahko bi imela devet točk kot mi. Spoštujemo jo, vemo, da je dobra. Moramo igrati nogomet, s katerim jo lahko ukrotimo,« je o Sloveniji povedal selektor Roy Hodgson.