Rožman vrgel rokavico Elsnerju

1. SNL: V Krškem Aluminij do 2:2 z devetimi.

Objavljeno
24. oktober 2016 00.58
Simon Rožman trener Celja, na nogometni tekmi 1. slovenske lige v Ljubljani, Slovenija 2.novembra 2014.
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Začetek tekme v Kopru je bil slab za goste, Koprčani so že v 2. minuti dosegli gol. Toda konec je bil odličen. Domžalčani so pod taktirko Simona Rožmana, naslednika Luke Elsnerja, na Bonifiki že do odmora zasukali zaostanek v prednost, v drugem polčasu pa potrdili odlično formo še s tretjim golom. V povprečju Domžalčani zabijajo 2,9 gola na tekmo, odkar jih vodi Rožman.

»Zelo sem vesel, da smo po slabem začetku nadaljevali po naših notah, saj smo tekmeca prisilili, da se nam je podredil. Vesel sem tudi za fante, ki so skozi celotno tekmo prikazali zelo kakovostno predstavo z bogato vsebino. Bili smo maksimalno organizirani in imeli popoln nadzor nad tekmo. Igralci uživajo v naši zgodbi in lahko smo zelo zadovoljni,« je »začinil« primorsko gostovanje Rožman in pred sobotnim lokalnim derbijem v Stožicah izzval Luko Elsnerja.

V nasprotju z Domžalčani so Koprčani na robu razpada. Proti premočnim Domžalčanom so bili od uspeha zelo, zelo daleč. Nazadnje so zmagali v 8. kolu proti Krškemu in kaže, da je gostovanje pri Radomljah konec tedna morda zadnja lepa priložnost, da jesen zaokrožijo vsaj z eno zmago. Kljub črnemu nizu se je trener Igor Pamić že nalezel nerealnega optimizma. »Poskušal bom narediti vse, da bi izpolnil cilj in moštvo pripeljal v Evropo,« je dejal Istran iz Žminja in opozoril: »Težko mi je govoriti, ne poznam še dobro svojega moštva, kaj šele tekmece. Za poraz prevzemam odgovornost.«

V Krškem se je razpletala drama. V sodnikov dodatek sta šla Krško in Aluminij izenačena (1:1), a gostje tudi z devetimi igralci, saj sta bila izključena Dejan Krljanović in Francesco Tahiraj. Ko je Filip Dangubić zabil gol za 2:1, so bili gostje šokirani, toda niso bili na kolenih. V četrti minuti sodnikovega podaljška je podajo »na pamet« v domači kazenski prostor branilec Josip Zeba spremenil v gol in veliko točko, s katero so Kidričani ohranili tesen zaostanek za Krčani.