Rudar končal črni niz in ujel Domžale

1. SNL:  V zadnji tekmi 6. kola je Velenjčan Leon Črnčič dosegel gol že po 23 sekundah.

Objavljeno
22. avgust 2017 13.53
SLOVENIJA DOMZALE 06.04.2012 NOGOMET DOMZALE;.RUDAR. DOMZALCAN HALILOVIC DENIS V NAPADU. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Samo 23 sekund je Rudar potreboval, da je v šaleško-savinjskem derbiju prvič premagal celjsko obrambo. V 7. minuti je bilo že 2:0 in zadnji dvoboj 6. kola 1. SNL se je zdel že odločen. Celjani so si zasuk otežili še z izključitvijo Dejana Kelharja v končnici prvega polčasa, a v drugem vseeno znižali zaostanek in do konca ogrožali velenjsko zmago.

Izjemno raztresen vstop v tekmo je Celjane drago stal. Leon Črnčič je z bližine matiral nekdanjega velenjskega vratarja Matjaža Rozmana po lepi podaji Milana Tučića. Slednji je v 7. minuti zabil že svoj drugi ligaški gol, potem ko mu je asistiral Damijan Vuklišević.

Celjanom je grozil popoln polom, ki pa so se mu vendarle izognili. Ne glede na še tretji silovit »udarec« v 44. minuti. Kelhar si prislužil drugi rumeni karton in izključitev.

Toda igra enajstih proti desetim je celo prinesla drugačno razmerje moči. Celjani so bili bistveno bolj zavzeti in nevarni. Po prekršku nad Juretom Travnarjem je Luka Žinko zadel z bele točke.

Vseeno pa je gostom v lovu na izenačenje zmanjkala podaja ali pa en igralec, ko je bilo treba obetavno akcijo spremeniti v učinkovit zaključek. Rudar je tako končal neprijeten niz štirih porazov, treh v DP in enega v pokalnem tekmovanju. S tremi osvojenimi točkami je na ligaški lestvici ujel Domžalčane.