Ryan Giggs zapušča Old Trafford

Ob prihodu Joseja Mourinha se je po treh desetletjih od Manchester Uniteda poslovil legendarni Valižan.

Objavljeno
01. julij 2016 18.38
Britain Soccer Man United Giggs
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Dolga leta nepogrešljivi član Manchester Uniteda Ryan Giggs zapušča Old Trafford. Nekdanji nogometaš, zadnja leta pa pomočnik trenerja namreč ni sprejel stranske vloge, ki mu jo je ponudil novi trener Jose Mourinho in po 29 letih zapustil klub.

Tako se je 42-letni Valižan, ki je za United odigral 963 tekem, dosegel 168 golov in osvojil 34 lovorik, dogovoril za prekinitev pogodbe, ki ga je sicer na klub vezala še eno leto. V klubu naj bi si sicer prizadevali, da bi z njim osdelovali v kakšni drugačni obliki, vendar pa se je pomočnik Davida Moyesa in Louisa van Gaala odločil, da ne bo sodeloval v novi zgodbi, ki z Mouringom in Zlatanom Ibrahimovićem nastaja med rdečimi vragi.

Giggs je v United prišel leta 1987, ko je dopolnil 14 let, skozi mlajše selekcije kluba pa se je prebil do članske ekipe, kjer je bil vrsto let eden ključnih nogometašev. Skozi leta je postal britanski nogometaš z največ lovorikami, osvojil je namreč 13 naslovov premier lige, dve ligi prvakov, štiri pokale FA, svetovno klubsko prvenstvo, interkontinentalni pokal, evropski superpokal in devet angleških superpokalov.