S skupnim pismom nad ukor

Predstavniki domžalskega in koprskega nogometnega kluba so se s skupnim pismom odzvali na ukrep disciplinskega sodnika.

Objavljeno
10. april 2014 21.16
bsa-nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kdo bi si mislil, da bo štiriminutni zamik začetka sobotne tekme 25. kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja med Domažalami in Luko Koper, ki so jo s 3:1 dobili gostitelji, dvignil toliko prahu! Oba kluba sta namreč prejela ukor disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS), saj naj igralci ne bi upoštevali protokola tekme in so zamudili na zadnji pregled opreme, kar je povzročilo manjšo zamudo začetka obračuna. Predstavniki obeh klubov so podpisali skupno izjavo, s katero ostro nasprotujeta ukrepu disciplinskega sodnika.

»Že leta je na igrišču v domžalskem Športnem parku, zaradi specifike garderobnih prostorov, ki niso tik ob igrišču, ustaljena praksa protokola, da predstavnik sodnikov pred tekmo pride na igrišče in s piskom opozori igralce obeh ekip, da je čas za odhod v garderobo. Takšen način je bil v veljavi tudi v evropskih dvobojih NK Domžale in prav nikoli se nam še ni zgodil podoben primer, ko so sodniki to ustaljeno prakso preprosto ignorirali in, namesto na igrišču, svoje opozorilo v obliki piska izvedli kar pred garderobami, ki so bile seveda popolnoma prazne, saj so bili igralci obeh ekip na ogrevanju. Opozorila na nekaj sto metrov oddaljenem igrišču seveda ni mogoče slišati in upravičeno smo se kakšnih pet minut pred pol peto vsi udeleženci debelo gledali, kaj se dogaja, da sodniki niso prišli po igralce, in smo v garderobe odšli sami. V kolikor ne bi tega storili sami, bi se seveda tekma, ki je bila tudi v televizijskem prenosu, začela s še večjo zamudo. Uradne pritožbe na to odločitev disciplinskega sodnika seveda ne bomo podajali. Dejstvo je, da je do zamude prišlo, naše mnenje pa je, da za zamudo niso odgovorni nogometaši in posledično oba vpletena kluba,« je zapisano v sporočilu za javnost.

Mimogrede: delilec pravice v spornem obračunu je bil Matej Jug iz Tolmina, delegat pa Janko Turk iz Lovrenca na Dravskem polju.