Saj ni res, pa je: BBB in Torcida z roko v roki

Navijači Dinama in Hajduka so se protestno usedli na isti del tribune in skupaj žalili vodilne v hrvaškem nogometu.

Objavljeno
02. december 2013 00.56
jer*MB - zagrebski navijači
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zagreb - Zelo neobičajen prizor je bilo videti na velikem derbiju hrvaškega prvoligaškega tekmovanja med večnima nogometnima tekmecema Dinamom in Hajdukom. Razvpiti navijaški skupini obeh klubov, zagrebški Bad Blue Boys in splitska Torcida, sta si namreč mirno razdelili vzhodno tribuno štadiona Maksimir in domala z roko v roki, brez najmanjšega incidenta, športno bodrili vsaka svoje moštvo.

Do protestnega združenja navijačev je prišlo kot odziv na zanje nesprejemljivo potezo vodstva Dinama, ki je od gostujočih privržencev zahtevalo vavčerje ob nakupu vstopnic. Zato so BBB protestno sklenili premirje s Torcido, tako da je dvoboj, ki se je končal s prijateljskih 2:2, minil v povsem športnem vzdušju.

Na tribunah se je sicer zbralo približno 10.000 pripadnikov obeh navijaških skupin, ki so večji del dvoboja glasno žalili vodilne može hrvaškega nogometa na čelu s predsednikom zveze Davorjem Šukerjem in ikono Dinama Zdravkom Mamićem. Do edinega incidenta je sicer prišlo po koncu dvoboja, ko so v okolici štadiona zapele pesti med BBB in možmi postave.