Nogometna tržnica: Mandžukić že v Atleticu, Sanchez v Arsenalu

Mario Mandžukić iz Bayerna v Atletico za 22 milijonov evrov, Arsenal za Alexisa Sancheza odštel 44 milijonov.

Objavljeno
10. julij 2014 08.56
Posodobljeno
10. julij 2014 09.03
ap/Argentina Slovenia WCup Soccer
M. Ž., Š. Ro., Delo.si
M. Ž., Š. Ro., Delo.si

Madrid - Hrvaški nogometni reprezentant Mario Mandžukić je novi član Atletica iz Madrida. Zdaj že nekdanji napadalec Bayerna je danes dokončal prestop k španskemu prvaku, že opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo. Po pisanju nemških medijev, so finalisti lige prvakov 2013/14 zanj odšteli 22 milijonov evrov.

Po dveh sezonah v bavarskem moštvu se bo tako 28-letni nogometaš preselil v Španijo in pravzaprav našel odlično rešitev za nadaljevanje svoje kariere, potem ko s trenerjem Pepom Guardiolo nista našla skupnega jezika. »V Bayernu sem sem se fantastično počutil, toda če povem iskreno, način igre španskega trenerja Pepa Guardiole mi nikakor ne ustreza,« je povedal za Sportske novosti.

Mandžukića je iz Bayerna pregnal tudi prihod Roberta Lewandowskega iz Borussie, ki ga je kajpak čakalo mesto prvega napadalca. Zdaj bo v motšvu Diega Simeoneja lahko zakrpal vrzel ob odhodu Diega Coste v Chelsea.

Prestop je že potrdil tudi športni direktor Atletica Jose Luis Perez Caminero. »Prihod Maria Mandžukića je za nas odlična novica, saj ima vse kakovosti, ki smo jih iskali. Je močan napadalec, dober v skoku in ima odličen strel. Je nevaren za branilce, hkrati pa se dobro povezuje z drugimi napadalci. Je igralec za osvajanje lovorik in zato za nas odličen posel,« je povedal.

Mandžukić bo v Atleticu postal soigralec vratarja Jana Oblaka, čigar prestop iz Benfice pa še vedno ni potrjen. 

Sanchez podpisal za Arsenal

Svoj prestop iz Barcelone v Arsenal je danes dokončal tudi zvezdnik reprezentance Čila, Alexis Sanchez. Londončani so zanj plačali 44 milijonov evrov, 25-letnik pa naj bi podpisal dolgoročno pogodbo.

Čilenec je za zdaj druga najdržaja okrepitev topničarjev, po lanskem prestopu Mesuta Özila iz Real Madrida. Kam ga bo postavil trener Arsene Wenger, sicer še ni najbolj jasno: ob ali namesto napadalca Olivierja Girouda ali morda kot desnega vezista. »Z Alexisom bomo dobili novo moč in energijo, moštvo bo še bolj kakovostno. Njegove predstave so bile v zadnjih letih ves čas na zelo visoki ravni,« je dejal Wenger.

Sanchez ima za seboj svojo najboljšo sezono v Barceloni, zbral je 21 golov, vseeno pa ni bil nikoli prva izbira v katalonskem moštvu in kajpak ves čas le zamenjava za Lionela Messija. »Zelo sem vesel, da sem se pridružil Arsenalu, ta klub ima odličnega trenerja, fantastično ekipo igralcev in veliko podporo po vsem svetu, pa tudi sijajen štadion v Londonu,« se je novih izzzivov veselil Sanchez.

Nasri ostaja v Cityju

Francoski nogometaš Samir Nasri je z Manchester Cityjem podpisal novo pogodbo. Sodelovanje je 27-letni vezist podaljšal do leta 2019.

»Star sem 27 let in če poslušamo nekatere najboljše trenerje, ti pravijo, da so za vezista najboljša leta med 27 in 30. Upam, da bom svoja najboljša leta pustil prav v Cityju,« je za spletno stran kluba dejal Nasri, ki se je Cityju pridružil leta 2011 iz Arsenala. V modrem dresu je odigral 129 tekem in skupno dosegel 22 golov. V treh letih je s klubom iz Manchestra osvojil dva naslova državnega prvaka in ligaški pokal.

Jokić dobil nova soigralca

Španski nogometni prvoligaš Villarreal, za katerega igra slovenski reprezentant Bojan Jokić, je svoje vrste okrepil z dvema novima igralcema. Člana rumene podmornice sta postala Mehičan Jonathan dos Santos, brat bolj znanega Giovanija dos Santosa, ki je že član Villarreala, in Hrvat Antonio Rukavina.

Dos Santos si je nogometni kruh doslej služil pri Barceloni, z Villarrealom pa je podpisal petletno pogodbo. Rukavina, 30-letnik, ki se najbolje znajde na desni strani obrambe, je v Villarreal prišel kot prost igralec, sklenil pa je dvoletno pogodbo.

Villarreal bo danes predstavil še eno okrepitev, Rusa Denisa Čeriševa, ki je kot posojen igralec prišel iz madridskega Reala, 23-letnik pa se najbolje znajde na levi strani, tako v vlogi branilca kot tudi krilnega igralca.

Samardžić h Keku

Slovenski reprezentant Miral Samardžić je zamenjal delodajalce in se je iz moldavskega Šerifa preselili k hrvaški Rijeki, s katero je podpisal dveletno pogodbo.

27-letni Samardžić je uspešno prestal registracijo v novem klubu in ima pravico nastopa v hrvaškem superpokalu in drugem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo, pri Rijeki pa bo igral pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka.

»Prvi vtisi so odlični, vidi se, da je ekipa kakovostna, sam pa bom potreboval le nekaj dni, da se prilagodim. Dal bom svoj maksimum, da bi pomagal Rijeki do uspehov,« je povedal Samardžić, ki je šesta okrepitev Rijeke.

Ilić novi član Partizan

Nov klub si je našel tudi slovenski reprezentančni branilec Branko Ilić, ki je iz izraelskega Hapoela prestopil k Partizanu in podpisal dveletno pogodbo.

31-letni branilec je kariero začel leta 2001 pri Olimpiji, nato pa igral še za Domžale, Betis, FC Moskvo, Lokomotivo iz Moskve, Anorthosis in od leta 2013 za Hapoel iz Tel Aviva, za slovensko reprezentanco pa je debitiral 18. avgusta 2004 proti Srbiji in Črni gori ter skupaj vknjižil 51 nastopov na uradnih tekmah.