Sami Khedira druga Juventusova okrepitev

Nekdanji nogometaš Reala je finalistu letošnje lige prvakov obljubil štiriletno zvestobo, v Torino pa prišel kot prost igralec.

Objavljeno
09. junij 2015 18.09
*reu* SOCCER-EURO/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Torino - Italijanski nogometni šampion Juventus je zaradi nastopa v finalu lige prvakov ta hip eden najbolj vročih klubov na stari celini, kar skuša unovčiti že na začetku prestopnega roka. Prvo odmevno okrepitev je že ujel na svoj trnek, v Torino se namreč seli 28-letni nemški zvezni igralec Sami Khedira, ki si je doslej kruh služil pri Realu Madridu. Že pred tem je zvestobo Juventusu obljubil tudi mladi Palermov Argentinec Paulo Dybala.

Khedira se je na »škorenj« preselil kot prost igralec, saj mu je pogodba s kraljevskim klubom potekla, član zmagovalca serie A pa bo vsaj prihodnje štiri sezone. Zanimivo: zanj je to šele tretji delodajalec v bogati karieri, pred Realom je namreč nosil le še majico Stuttgarta. Nemec je z »belim baletom« osvojil naslov evropskega in španskega prvaka, v zadnji sezoni pa pod Carlom Ancelottijem ni igral več tako vidne vloge kot prej, kar je izkoristil »Juve« in ga ujel v svojo mrežo, čeprav so se zanj zagreli tudi pri Schalkeju, Chelseaju in Arsenalu.