Samozavestna Barcelona: proti Realu bo branil Pinto

Pred nocojšnjim el clasicom je Pep Guardiola razkril, da bo med vratnici postavil rezervnega vratarja Joseja Manuela Pinta.

Objavljeno
18. januar 2012 13.01
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Madrid - V četrtfinalu španskega kraljevega pokala se bosta nocoj ob 22. uri na stadionu Santiago Bernaberu pomerila večna tekmeca, Real Madrid in Barcelona.

Trener »galaktikov« Jose Mourinho je v svojem slogu pred tekmo napovedal, da gre za tretjerazredno tekmovanje in na ta način skušal razbremeniti svoje varovance, ki so se na obračunih z Barcelono v zadnjih dveh sezonah doživeli kar nekaj bolečih porazov.

»Ne bom spremenil svojega mnenja, saj še naprej vztrajam, da je domača lovorika najpomembnejša. Tudi liga prvakov je kakovostno tekmovanje, pokal pa se mi zdi še najmanj pomemben. Toda opozarjam, čaka nas pomembna tekma, kjer bomo skušali priti do zmage,« je predstavnikom sedme sile pojasnjeval Mourinho.

Ob tem je bil prisiljen v bran vzeti svojega prvega zvezdnika Cristana Ronalda, ki se je po zadnjih nekaj slabših predstavah znašel pod kritikami domačih navijačev. »Na dvoboju z Mallorco je Ronaldo garal kot žival in opravil koristno delo za celotno ekipo. Ni mu potrebno zabiti gola na vsaki tekmi. Ko moštvo zmaga, so za to zaslužni vsi igralci, podobno je tudi v primeru poraza. Računica je zelo preprosta,« je pojasnjeval portugalaski strateg in dodal, da je Ronaldo proti Mallorci odigral najboljši drugi polčas, odkar je prispel v Madrid.

Portugalski napadalec je v špansko prestolnico pripotoval leta 2009 in na 116 tekmah zabil neverjetnih 112 golov. Na obračunih z Barcelono pa Ronaldo deluje le kot bleda senca samega sebe, saj je na 13 dvobojih mrežo zatresel le dvakrat.

Guardiola bo tokrat ponudil priložnost Pintu

Katalonski strateg Pep Guardiola je že razkril, da bo na derbiju priložnost ponudil rezervnemu vratarju Joseju Manuelu Pintu, medtem ko si bo Victor Valdes obračun ogledal s klopi. »Mislim, da je Pinto sijajen vratar, z menoj se zagotovo strinjajo vsi, ki ga poznajo. V zadnjih letih je že večkrat dokazal, da gre za vratarja, ki igra na zelo visokem nivoju,« je svojega 37-letnega varovanca pohvalil Guardiola.

Ob tem je opozoril, da se bo Barca pomerila s svojim najmočenjšim rivalom, ki je vsakič znova izjemno nevaren nasprotnik. »Edini način, kako priti do zmage, je imeti žogo v svoji posesti in biti ob tem dobro postavljen na zelenici, da lahko preprečiš nasprotne napade. Če bomo igrali z mislijo, da se lahko rešimo na povratni tekmi, se bomo zagotovo opekli,« je recept za uspeh razkril Guardiola.