Sanjsko slovo »Poldija« - evrogol in ovacije v Dortmundu (VIDEO)

Po 130 tekmah se je na prijateljskem srečanju z Anglijo od nemške reprezentance poslovil Lukas Podolski. In kakšno slovo je to bilo!

Objavljeno
23. marec 2017 09.24
SOCCER-FRIENDLY-GER-ENG/
N. Gr.
N. Gr.

Dortmund - Nemčija in Anglija vedno pripravita nogometno poslastico, tudi če gre za prijateljsko tekmo. Tokrat pa nogomet in rezultat res nista bila v ospredju, prva zvezda srečanja je bil Lukas Podolski. Nemški veteran se je odločil, da bo tudi uradno zaključil reprezentančno pot in nemška nogometna zveza mu je priredila najlepše možno slovo.

Proti Angliji je nosil kapetanski trak in bil na zelenici od prve minute, nekajkrat pa je pokazal, da še vedno lahko igra nogomet na najvišjem nivoju. Sanjsko slovo je kronal z evrogolom z 20 metrov, ki je tik pod prečko pristal v mreži in na koncu tudi odločil srečanje. Ko ga je Joachim Löw nekaj minut pred koncem potegnil iz igre, je prejel več minut dolge stoječe ovacije na štadionu Westfallen v Dortmundu. 

Nemški ljubitelji nogometa znajo ceniti vse, kar je Podolski naredil za njihovo reprezentanco. Nenazadnje so redki, ki dres z državnim grbom oblečejo kar 130-krat! Zelo priljubljeni »Poldi« pa kariero še vedno nadaljuje na klubskem nivoju, poleti se bo preselil na Japonsko.

Podolski je bil več kot 13 let član nemške reprezentance, z njo pa dosegel tudi številne uspehe, nazadnje je bil svetovni prvak leta 2014. Z 49 zadetki je tudi tretji strelec reprezentance vseh časov, v obeh kategorijah (nastopi in goli) je pred njim Miroslav Klose.