Schalke brez Gazpromovih milijonov?

Chelsea, ki bo v ligi prvakov nasprotnik slovenskega prvaka Maribora, je v strašljivi formi.

Objavljeno
01. september 2014 12.28
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana – »Tako odločno in strastno bi morali izgledati vsako tekmo,« se je po točki proti Bayernu (1:1, v 62. minuti je izenačil Benedikt Höwedes) veselil trener Schalkeja Jens Koller. Drugi tekmec Maribora v LP je imel slab štart v sezono, izpadel je iz pokalnega tekmovanja in izgubil v 1. kolu. A nad Schalkejem visijo temni oblaki.

Glavni pokrovitelj moštva iz Gelsenkirchna je ruski energetski velikan Gazprom, eden od največjih dobaviteljev plina. Poslovne vezi s klubom je stkal nekdanji kancler Gerhard Schröder. Prinesle so pogodbo, ki klubu na leto navrže najmanj 15 milijonov evrov in še nekaj bonusa ob uspehih. Če bi se sankcije EU zaostrile, bi gotovo prišel na vrsto tudi ruski energetski velikan, kar bi postavilo pod vprašaj pokroviteljstvo nad klubom.

Chelseajeva šestica na neugodnem Goodison parku v Liverpoolu proti Evertonu (6:3) je razveselila njegove navijače, prestrašila tekmece in razjezila Joseja Mourinha. »Vem, da smo odlični v napadu, toda prejeli smo tri gole. To je preveč,« se je nad obrambno igro pritožil zahtevni Portugalec. Vnovič je blestel Diego Costa. Brazilec je zabil gol na tretji tekmi zapored in je s štirimi goli prvi strelec premier league.

Prvi mariborski tekmec v LP Sporting je sinoči igral veliki mestni derbi pri Benfici in iztržil točko (1:1). Strelec izenačujočega gola je bil alžirski reprezentant Islam Slimani.