Scholes: Nehajte govoriti, ampak začnite igrati

Med najbolj glasnimi kritiki slabe predstave Manchester Uniteda proti Liverpoolu je nekdanji nogometaš rdečih vragov Paul Scholes.

Objavljeno
11. marec 2016 09.51
A.V.
A.V.

Liverpool - V angleškem derbiju si je na prvi tekmi osmine finala evropske lige prednost priboril Liverpool, ki je z 2:0 ugnal večne rivale pri Manchester Unitedu. Zmaga bi bila lahko še bistveno višja, če pri Unitedu ne bi blestel vratar David De Gea. Kako slaba je bila igra rdečih vragov, niso mogli verjeti številni nekdanji junaki Uniteda. Na tribuni štadiona Anfield je z glavo zmajeval legendarni trener Alex Ferguson, v televizijskem studiu je bil oster bivši vezist Paul Scholes.

"Pri Unitedu so bili nekoč standardi zelo visoki, zdaj ne več. Povsem jasno je, da ima Liverpool prepoznaven stil igre, nogometašem Uniteda pa se niti sanjalo ni, kako bi morali igrati," je letelo ven iz ust Scholesa, ki je pri Unitedu zaigral na 718 tekmah. "Manchester United je takšen klub, ki bi se moral vsako leto boriti za zmago v angleškem prvenstvu in ligi prvakov. Zapravili so 300 milijonov funtov, zdaj pa so šesti v prvenstvu. Iz lige prvakov so izpadli po skupinskem delu, čeprav gre za klub, ki bi se moral boriti za evropski vrh skupaj z Barcelono, Realom in Bayernom."

Scholes, ki je končal kariero leta 2013, je poslal jasno sporočilo nogometašem Uniteda: "Upam, da ne bo zdaj uporabljali socialnih omrežij, da se bodo opravičevali za svojo slabo igro. Nehajte govoriti, ampak začnite igrati!"

Po tekmi v televizijskem studiu, kjer sta mu družbo delala tudi Rio Ferdinand in Steve McManaman, je bil Scholes zelo jezen. "Zadnja stvar, ki jo želim za United, je, da bo postal srečen z zmago v pokalu FA in s četrtim mestom v angleški ligi. Tako delajo pri Arsenalu."