Schweini obljubil, da bo še osvajal lovorike

Nemški nogometaš Bastain Schweinsteiger ni pretirano zaskrbljen zaradi poškodbe, zaradi bo izpustil začetek sezone.

Objavljeno
21. avgust 2014 16.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Potem ko sta se od nemške nogometne reprezentance po zmagi na SP v Braziliji poslovila Philipp Lahm in Miro Klose, je Bastian Schweinsteiger pomiril navijače in obljubil, da bo gotovo še nekaj let nastopal z »elfom«. Kot je dejal v pogovoru za časnik Bild, si želi z Nemčijo osvojiti še naslov evropskega prvaka leta 2016,

A je nogometaš Bayerna priznal, da je po finalu mundiala 13. julija v Riu, ko je Nemčija z 1:0 ugnala Argentino, tudi sam že pomislil na konec reprezentančne kariere, vendar je želja po novih uspehih prevladala. »Moj jasen cilj je naslov na uuru 2016. seveda si do takrat želim igrati za Nemčijo. Po svetovnem naslovu sem postal le še bolj pohlepen in lačen lovorik,« je dejal Schweinsteiger, ki je po Lahmovem slovesu tudi najverjetnejši kandidat za novega kapetana.

Nova reprezentančna akcija bo hitro spet na sporedu, 3. septembra se bosta v ponovitvi finala spet srečali Nemčija in Argentina, toda priljubljeni »Schweini« ne bo igral zaradi poškodbe. Zaradi težav s kolenom bo namreč počival še vsaj pet tednov in tudi izpustil začetek sezone v nemškem prvenstvu.

Vendar pa ga to ni preveč skrbelo. »Ni razloga za skrb. Težave s kolenom se vlečejo že od januarja. Vendar zdaj že vem, kako se spopasti z njimi, vem, da sem v dobrih rokah pri mojem zdravniku. Trenutno zdravimo vzrok težav, mislim, da se bom za tem lahko kmalu vrnil. Bomo videli, kako se bo odzvalo koleno,« je še povedal 30-letni zvezdnik.