Beckham vendarle v Avstralijo?

David Beckham zaenkrat zanika, da bo zaigral v Avstraliji. A podobno je bilo tudi z Alessandrom del Pierom.

Objavljeno
17. november 2012 09.48
Posodobljeno
17. november 2012 10.13
NBA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Sydney - Avstralska nogometna zveza (FFA) je potrdila, da se s predstavniki angleškega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama dogovarja o začasnem igranju v avstralski ligi. Član moštva Los Angeles Galaxy naj bi v enem od avstralskih moštev zaigral med premorom ameriške lige MLS.

»Seveda, vozovnici sva že kupila,« se je na račun pošalil trener Galaxyja Bruce Arena in zanikal govorice o Beckhamovi selitvi. To je Anglež potrdil tudi sam. »Ne, to definitivno ne drži. Trener je me o tem obvestil danes, to prvič slišim,« je povedal na novinarski konferenci svojega klub.

Šef avstralske zveze David Gallop je bil ob tem presenečen, da je Beckham zanikal dogovore in zatrdil, da to gotovo ne pomeni, da do začasnega gostovanja v avstralski ligi ne bo prišlo. Pristavil je še, da so si podobne nasprotujoče izjave sledile tuidi ob pogajanjih za nekdanjega zvezdnika Juventusa Alessandra Del Piera, ki pa se je naposled le pridružil moštvu Sydney FC. »Počakajmo še nekaj časa. Prav gotovo gre za obstoječo ponudbo, tega ne more zanikati nihče,« je povedal Gallop.

Beckham naj bi med premorom v ZDA odigral deset tekem v Avstraliji, kjer se vse bolj zanimajo za evropske zvezdnike. Za njegov prihod nekdanjega nogometaša Manchester Uniteda in Real Madrida pa naj bi se najbolj zanimali moštvi Melbourne Heart in Western Sydney Wanderers.