Se bo Guardiola sploh še vrnil v trenerske vode?

Trener Barcelove v odhajanju je dejal, da ga v prihodnosti ne bomo videli veliko ter pohvalil naslednika Vilanovo.

Objavljeno
12. maj 2012 11.14
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Pep Guardiola je bilo ime, ki je v zadnjih tednih polnilno naslovnice športnih časnikov. Priljubljeni katalonski strateg še naprej ostaja v središču pozornosti, saj sta pred njim le še dve tekmi na klopi Barcelone.

Guardiola bo namreč ta konec tedna Barco vodil na zadnji tekmi španskega prvenstva, nato pa ga čaka le še nastop v kraljevem pokalu, kjer se bodo pomerili z Atleticom iz Bilbaa. Po dvoboju bo nekdanji igralec Barcelone pomahal v slovo in odšel na zasluženi počitek. Glavno vprašanje ostaja, v kakšni vlogi se bo vrnil Guardiola v svet nogometa, če bo do tega sploh prišlo?

»Zagotovo bom prvo leto počival, šele nato se bom pričel ukvarjati z mislijo kako naprej. Nimam nobenih načrtov, v tem trenutku namreč sploh ne razmišljam o tem, da bi se vrnil v trenerske vode. Počel bom, kar me bo veselilo, obljubim pa, da me ne boste videli veliko,« je sinoči dejal Guardiola in s tem sprožil ugibanja, ali bo sploh še kdaj opravljal funkcijo trenerja.

Nekaj besed je namenil tudi svojemu nasledniku na klopi katalonskega velikana, ki ga bo v novi sezoni vodil Tito Vilanova. Slednji je bil vrsto let pomočnik Guardiole, a je v prvih izjavah že nakazal, da bo moštvo vodil v skladu z lastno filozofijo. »Tito je prevzel moštvo, ker je močan, ima znanje in ima pogum voditi Barcelono. Najpomembneje od vsega - ima upanje! On je najpomembnejši element v prihodnosti Barcelone. Verjamem, da bo dolgo časa opravljal to funkcijo in osvojil številne lovorike,« je z izbranimi besedami o svojem nasledniku spregovoril Guardiola.