Selektor vseskozi poudarja isto

Slovenski reprezentant Luka Krajnc pravi, da bosta tekmi s Švedsko in Turčijo določili njegovo pot.

Objavljeno
30. maj 2016 11.19
Brdo pri Kranju, 23.03.2015, zbor nogometne reprezentance na Brdu pred petkovo tekmo s San Marinom. Foto: Marko Feist
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Malmö – Drevi naj bi dočakal pravo priložnost tudi Cagliarijev branilec Luka Krajnc, čigar reprezentančni CV premore le 25 minut igre na lanski prijateljski tekmi v Katarju. Ptujčan, ki je v zadnjem obdobju prehajal med mlado (U-21) in člansko reprezentanco, naj bi postavil obrambni zid v paru z Aljažem Struno.

Sodeč po videnem na treningih se zdi, da vam bo selektor Katanec naposled namenil eno od najpomembnejših vlog v zasedbi, ki bo začela tekmo s Švedi. Kako ste pripravljeni za boj?

Res se tako zdi ... Bomo videli, verjamem, da smo se dobro pripravili za tekmo, verjamem, da sem dobro pripravljen tudi sam. Seveda bom želel morebitno priložnost čim bolje izkoristiti, gotovo pa nam ne bo lahko. V jati je veliko novih obrazov, tudi zame bi bil nastop v začetni enajsterici reprezentance nekaj novega.

Kako dobro ste se osvežili po koncu sezone in čemu ste v tednu dni namenili največjo pozornost?

Opravili smo šest skupnih treningov, na katerih smo poskušali doseči kar najboljše sožitje v reprezentanci in uigranost na igrišču, saj gradimo in ustvarjamo klapo. To je bila osrednja točka našega programa na Gorenjskem in tu na Švedskem.

Štoperski par naj bi sestavljali vi in Aljaž Struna, s katerim naj bi v prihodnji sezoni igrala v isti ligi, torej serie A.

Zelo bom vesel, če bo res tako, kaj naj rečem. Kakovost italijanske prve lige sem resda okusil že v prejšnji sezoni, serie A je nekaj posebnega. Vse poteka veliko hitreje kot v serie B, posamezni dvoboji so intenzivnejši, boriš se proti boljšim napadalcem, zato lahko kot branilec še hitreje napreduješ.

Torej ostajate na Sardiniji?

Če bo šlo vse po načrtu, bom s Cagliarijem igral tudi v serie A. S klubom imam podpisano pogodbo do junija 2019.

Kaj pričakujete od tekem s Švedsko in Turčijo?

Veliko, saj drugih preizkusov do začetka kvalifikacij za Rusijo 2018 ne bomo imeli. Prepričan sem, da lahko na obeh tekmah iztržimo dober rezultat, četudi ta ne bo v ospredju. Ključna bo vendarle informacija o tem, kako dobro lahko igramo in kaj lahko pričakuje selektor od igralcev, ki jim bo ponudil priložnost.

Švedska ima značilno reprezentanco, srednja branilca imata povečini največ dela z Zlatanom Ibrahimovićem, ki očitno ne bo igral. Kako torej proti Švedom?

Na vsakega napadalca se moraš individualno pripraviti. Tudi za Ibrahimovića, ki je resda igralec najvišjega razreda, ni drugega posebnega recepta. Če bi igral, bi bilo treba igrati čim bližje njega, čvrsto in odločno v neposrednih dvobojih. To nam vseskozi poudarja tudi selektor Katanec. Ibrahimović očitno ne bo igral, enako odločno pa bo treba igrati proti komurkoli drugemu.

Morebitna uspešna predstava bi vas oddaljila od vrnitve v reprezentanco U-21. Želite kot visoko motiviran športnik ostati v članski selekciji?

Če sem povsem iskren, bi se brez težav vrnil v mlado reprezentanco in ji pomagal do uvrstitve na evropsko prvenstvo, saj nam v kvalifikacijah za EP 2017 kaže zelo dobro. Toda o tem bo seveda odločal selektor članske reprezentance in tudi od mojega prispevka v tekmah s Švedsko in Turčijo je bržčas odvisno, kam me bo pot vodila v prihodnje.