Senzacija brez primere: petoligaš v četrtfinale angleškega pokala FA

To se je posrečilo nogometašem Lincoln Cityja, ki so z golom v 89. minuti na gostovanju odpravili prvoligaški Burnley (VIDEO).

Objavljeno
19. februar 2017 07.15
SOCCER-ENGLAND-BUR-LNC/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nogomet piše neverjetne zgodbe, tudi napol čudežne. Ena takih se je včeraj posrečila širši javnosti povsem neznanemu angleškemu petoligašu Lincoln Cityju, ki se je prebil v četrtfinale pokala FA, na poti do tja pa izločil člana elitne lige, dvanajstouvrščeni Burnley, ki je teden dni prej - denimo - izvlekel točko v dvoboju z vodilnim prvoligašem Chelseajem (1:1). No, včeraj so ga fanatični nogometaši Lincoln Cityja šokirali z zmago z 1:0, za katero je z zadetkom v poslednjih izdihljajih, v 89. minuti, poskrbel 23-letni branilec Sean Raggett, ki je po kotu zadel z glavo.

Gol - pri Burnleyju so se sprva pritoževali, da žoga ni prečkala črte, a jih je tehnika hitro utišala - je padel iz edinega strela zmagovalne ekipe v okvir vrat tekmeca, ki je poskusil petkrat, toda neuspešno. Tako je Lincoln City postal prvi petoligaš v četrtfinalu pokala FA po moštvu Queens Park Rangers, ki se je tako daleč prebilo v sezoni 1913/14, a nato z 1:2 pokleknilo pred Liverpoolom. Lincoln City, ki ima v svojih vrstah tudi dva tujca (Irca), sicer v angleški peti ligi vodi, v zadnjih petih obračunih pa je vpisal štiri zmage. Včeraj je njegovo pravljično zgodbo na gostovanju na štadionu Turf Moor, na katerem so zapele tudi pesti, spremljalo kakih tri tisoč njegovih navijačev.