Sepp Blatter v bolnišnici

Nekdanji predsednik FIFA bo v bolnišnici ostal nekaj dni, njegovo zdravstveno stanje naj ne bi bilo resno.

Objavljeno
11. november 2015 15.04
Soccer Blatter Resigns
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Zürich - Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter, ki prestaja 90-dnevno kazen zaradi vpletenosti v korupcijski škandal, je v bolnišnici. Kot poroča BBC, njegovo stanje ni resno, hospitalizirali zaradi blagega živčnega zloma, zato bo v bolnišnici ostal nekaj dni.

Blatter je sicer že prejšnji teden poiskal zdravstveno pomoč. Kot so povedali njegovi odvetniki, je zaradi preobremenjenosti in stresa opravil le nekaj pregledov, zdravniki so mu menda prepisali počitek in sprostitev, sicer pa z njim ni hujšega. Kot je za agencijo AFP dejal njegov predstavnik Klaus Stöhlker, zaradi teh najnovejših medicinskih razlogov tudi ne razmišlja o odstopu.

Blatter je pri 79 letih še vedno močno vpet v politiko na vrhu najmočnejše nogometne organizacije, a bo kmalu moral posle predati nasledniku. Vmes ga čaka še kar nekaj stresnih preiskav in zaslišanj v povezavi s korupcijskim škandalom znotraj FIFA.

Stöhlker je še dodal, da je Blatter ohranil dober smisel za humor in da se bo še naprej boril proti suspenzu, ki mu ga je izrekel etični komite krovne zveze. Namerava se namreč pritožiti na športno razsodišče CAS v Lozani, saj je prepričan, da mora ostati na mestu, ki ga zaseda, do novih volitev februarja 2016.