Sergio Ramos na izhodnih vratih Reala

Steber obrambe madridskega nogometnega velikana se je znašel na bojni nogi s predsednikom Florentinom Perezom.

Objavljeno
25. junij 2015 12.01
reu-SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Pri madridskem nogometnem gigantu Realu je počilo na relaciji med predsednikom Florentinom Perezom in dolgoletnim stebrom obrambe Sergiem Ramosom, ki se je - po poročanju španskih medijev - znašel na izhodnih vratih kraljevskega kluba. Do kratkega stika je prišlo v času slovesa italijanskega trenerja Carla Ancelottija, ki je imel kljub klavrni sezoni brez osvojene lovorike ravno v Ramosu enega najbolj zvestih podpornikov.

Do zaostritve odnosa je prišlo pred dnevi, ko se je Ramos v spremstvu svojega brata in agenta Reneja Ramosa v Realovem trenažnem središču sestal s klubskim direktorjem Josejem Angelom Sanchezom in zahteval kar 10 milijonov evrov letne plače, kar je tri milijone več, kot mu je bil pripravljen ponuditi Perez. Prekaljeni 29-letni branilec je sicer pod pogodbo z »galaktiki« še do leta 2017.

Po poročanju španskega časnika AS njegova odkupna klavzula znaša kar 200 milijonov dolarjev, česar niti Manchester United, ki se omenja kot novi Ramosov delodajalec, ne bi mogel plačati. »Rdeči vragi« naj bi bili pripravljeni zanj ošteti 30 milijonov evrov, v nasprotno smer pa v paketu poslati še španskega reprezentančnega čuvaja mreže Davida de Geo.