Šestkratni angleški prvak v roke mladca

Sunderland je uradno dobil novega predsednika in večinskega lastnika, to je postal 23-letni Kyril Louis-Dreyfus.
Fotografija: Kyril Louis-Dreyfus je pri 23 letih postal predsednik Sunderlanda. FOTO: Lee Smith/Reuters
Odpri galerijo
Kyril Louis-Dreyfus je pri 23 letih postal predsednik Sunderlanda. FOTO: Lee Smith/Reuters

Komaj 23-letni milijarder Kyril Louis-Dreyfus je uradno postal predsednik in večinski lastnik nekdanjega angleškega prvoligaša Sunderlanda, potem ko je prevzem uradno odobrilo Združenje angleških nogometnih klubov (EFL).

Mladi švicarsko-francoski poslovnež je s prevzemom stopil na poslovno pot svojega preminulega očeta Roberta Louis-Dreyfusa, nekdanjega večinskega lastnika Marseilla.

Mladi Kyril, ki je postal najmlajši lastnik v angleškem nogometu, razpolaga s premoženjem v vrednosti več kot dveh milijard evrov. Še več premoženja pa ima njegova mati Margarita Loei-Dreyfoes, ki velja za najbogatejšo Rusinjo na sveto, njeno premoženje pa je ocenjeno na več kot 5,6 milijard evrov.

Kyril Louis-Dreyfus se je ob prevzemu zavezal, da bo pomagal zgraditi dobre temelje in šestkratnega angleškega prvaka pomagal vrniti na pota stare slave. Sunderland je v prvoligaški konkurenci nazadnje nastopal v sezoni 2016/17, od takrat pa je sledil globok padec, tako da zadnje tri sezone igra v tretji ligi.

Klub zaseda sedmo mesto, pri čemer se v kvalifikacije za drugoligaško tekmovanje uvrstijo moštva med tretjim in šestim mestom, prvi dve pa avtomatično napredujeta v višji rang tekmovanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: