Sherwood novi trener Tottenhama

Nekdanji angleški vezist Tim Sherwood je prevzel vlogo glavnega trenerja londonskega Tottenhama.

Objavljeno
24. december 2013 10.14
Britain Soccer Premier League
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Pri londonskem prvoligašu Tottenhamu so našli zamenjavo za odstavljenega trenerja Andreja Villasa-Boasa, ki je moral svoj položaj zapustiti po prvenstvenem porazu z Liverpoolom.

Novi trener je postal 44-letni Tim Sherwood, ki se je Tottenhamu pridružil leta 2008 in je bil doslej član trenerskega štaba londonskega moštva, pogodbo pa je podpisal do konca sezone 2014/15.

»Nismo želeli narediti menjave sredi sezone, vendar je bila ta v najboljšem interesu kluba. Imamo odlično moštvo in mu dolgujemo glavnega trenerja, ki bo iz igralcev izvlekel največ in klubu pomagal do dobrega zaključka sezone. Srečni smo, da imamo v svojih vrstah nadarjenega trenerja Tima Sherwooda in verjamemo, da bo z ekipo naredi korak naprej,« je povedal predsednik Tottenhama Daniel Levy.

Sherwood je v svoji 18-letni igralski karieri nastopal za šest angleških klubov, med sezonama 1999 in 2003 tudi za Tottenham, poleg tega pa ima tudi tri nastope za angleško reprezentanco. Anglež je svoj trenerski debi dočakal v četrtfinalu domačega ligaškega pokala, kjer je Tottenham izgubil proti West Hamu, nato pa je moštvo popeljal do gostujoče prvenstvene zmage nad Southamptonom.

Tottenham je po 17. kolih državnega prvenstva na 7. mestu, s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Liverpoolom.