Simao zapustil Brago, Rajovac bo vodil Tajsko

Na nogometnem tržišču prestopi igralcev še niso dovoljeni, je pa zato toliko bolj živahno dogajanje v trenerskih vodah.

Objavljeno
26. april 2017 16.21
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Braga - Portugalski nogometni prvoligaš Sporting Braga se je po nizu slabših rezultatov v domačem prvenstvu zahvalil dozdajšnjemu trenerju Jorgeju Simau, ki je ekipo prevzel decembra lani. Štiridesetletni Simao je januarja letos z Brago igral v finalu portugalskega ligaškega pokala, v njem pa je moral priznati premoč Moreirensea.

V zadnjem krogu portugalskega prvenstva je Braga v gosteh izgubila z ekipo Pacos Ferreira z 1:3, kar je bil razlog, da se je vodstvo kluba razšlo s Simaom, ki je ekipo pustil na petem mestu z 51. točkami. Na klopi ga bo zamenjal Abel Ferreira, ki je do zdaj vodil drugo ekipo Brage.

Milovan Rajevac našel nov izziv

Srbski nogometni trener Milovan Rajevac, ki je na začetku letošnje sezone vodil velenjski Rudar, nato pa je prevzel alžirsko reprezentanco, je novi selektor tajske izbrane vrste, so sporočili s tamkajšnje nogometne zveze. Izkušeni srbski trener, ki je svoj največji uspeh dosegel z reprezentanco Gane, s katero se je na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki prebil do četrtfinala, kjer ga je z 2:1 premagal Urugvaj, bo tajske nogometaše prvič vodil 13. junija, ko bodo v osmem krogu azijskih kvalifikacij za nastop na SP 2018 v Rusiji igrali z Združenimi arabskimi emirati.

Do menjave na selektorski klopi je prišlo po novem porazu Tajske v kvalifikacijah, ki je na gostovanju na Japonskem izgubila z 0:4. Po sedmih krogih je v svoji skupini s točko na zadnjem mestu, tako da nima več možnosti za napredovanje, naloga Rajevca pa bo, da pripravi ekipo za zaključni turnir azijskega pokala. Triinšestdesetletni Rajevec je bil ob Gani in Alžiriji tudi selektor Katarja, na klubski sceni pa je vodil Borac iz Čačka, Slobodo iz Užic, Vojvodino, Al Ahli in kratek čas tudi Rudar Velenje.