Simeone: Bodimo potrpežljivi, tudi zadetki še pridejo

Jan Oblak je v prvem dvoboju osmine finala lige prvakov s PSV (0:0) ostal nepremagan na že 21. tekmi v sezoni.

Objavljeno
25. februar 2016 13.26
J. P.
J. P.

Eindhoven - Nogometaši madridskega Atletica so v novem koledarskem letu v trinajstih dvobojih prejeli le sedem zadetkov, medtem ko je njihov čuvaj mreže, slovenski reprezentant Jan Oblak, v sinočnjem prvem dvoboju osmine finala lige prvakov na gostovanju pri PSV (0:0) ostal nepremagan v že 21. obračunu v sezoni, s čimer nima konkurence med vratarji v evropskih kolektivih. Sinoči si ni niti ogrel dlani, saj je moral enkrat samkrat posredovati, v 32. minuti je mojstrsko ubranil poskus Davyja Pröpperja.

»Zadovoljen sem z videnim. Oblak je bil brez dela. Ustvarjali smo si priložnosti, bili večinoma na tekmečevi polovici, kar je spodbudno. Tudi zadetki še pridejo, le potrpežljiv je treba biti. Recept je le eden: goli padajo zgolj, če si ustvarjaš priložnosti, zato bom fante spodbujal, da bodo to počeli še naprej. Pred povratnim dvobojem imam dober občutek, igrali bomo doma, to me pomirja,« je vtise strnil Diego Simeone, trener Atletica, ki že 278 minut ni zatreslo nasprotnikove mreže.

Še bolj zadovoljen je bil njegov kolega na klopi PSV Phillip Cocu, predvsem nad načinom, kako so se njegovi varovanci odzvali na izključitev Gastona Pereira v 68. minuti. »Že pred dvobojem sem poudarjal, da bo odlično izhodišče pred povratnim obračunom, če bomo mrežo ohranili nedotaknjeno. Če v Madridu zadanemo, je napredovanje na dosegu roke. Lep del drugega polčasa smo igrali z zgolj desetimi nogometaši in opravili odličen posel proti vrhunskemu tekmecu.« Cocu bo v povratnem dvoboju lahko računal tudi na najboljšega strelca Luuka de Jonga, ki je zaradi kazni včerajšnji obračun spremljal s tribun.