Simeone: Ne treniramo enajstmetrovk, ker nima smisla

Madridski Atletico je sinoči po streljanju enajstmetrovk izločil PSV v osmini finala lige prvakov.

Objavljeno
16. marec 2016 09.38
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Nogometaši Atletica so se pozno sinoči uvrstili v četrtfinale lige prvakov, potem ko so na domačem štadionu Vicente Calderon po enajstmetrovkah premagali PSV z 8:7.

Ekipi na nobeni izmed tekem osmine finala nista zadeli, na koncu pa so o zmagovalcu odločali streli z bele točke. Tako pri Atleticu kot PSV-ju je bilo uspešnih prvih sedem strelcev, nato pa je v osmi seriji pri Nizozemcih prečko stresel Luciano Narsingh, pri Špancih pa je odločilni gol dosegel Juanfran.

Domači trener Diego Simeone je bil vesel napredovanja v četrtfinale, obenem pa je priznal, da je imel sinoči pomembno vlogo njegov pomočnik German Burgos: »Zelo sem vesel, da se nam je uspelo uvrstiti v četrtfinale. Mislim da smo na tem dvoboju osmine finala pokazali več želje po zmagi. Sinoči je bilo zelo težko, nobena izmed ekip ni storila napake in sledile so enajstmetrovke. Mi jih ne treniramo, ker nima smisla. Moj pomočnik German Burgos je sestavil seznam izvajalcev, to je storil že v prejšnji sezoni proti Bayerju (Atletico je takrat v osmini finala napredoval s 3:2, op. p.), in za to si zasluži čestitke. Rad bi se zahvalil tudi navijačem, ki so poskrbeli za izjemno vzdušje. Še naprej se bomo borili po najboljših močeh in ne smemo podcenjevati tega, kar predstavlja uvrstitev med najboljših osem.«

Nizozemski trener na klopi PSV-ja Phillip Cocu je ob izpadu iz lige prvakov povedal: »Imam mešane občutke. Ponosni smo na svoji predstavi v osmini finala, še posebej na današnjo, obenem pa razočarani zaradi razpleta enajstmetrovk. Nasprotniki so v drugem polčasu spremenili sistem igre in nam povzročali več težav. Mi smo igrali s petimi branilci, a smo imeli kljub temu težave, še posebej na levem krilu. Zatem je Atletico ponovno spremenil sistem, kar nam je omogočilo, da smo nadzorovali tekmo. Potrebovali smo srečo. Če bi zadeli, bi nasprotniki morali doseči dva gola. A nismo si pripravili veliko priložnosti in ostali smo brez gola.«

Manchester City prvič v četrtfinalu

Druga torkova tekma je potekala na štadionu Etihad, kjer je Manchester City proti kijevskemu Dinamu iztržil izid 0:0 in se s skupnim izidom 3:1 sploh prvič uvrstil v četrtfinale. Dosežek

Angležev sta nekoliko pokvarili poškodbi osrednjih branilcev Vincenta Kompanyja in Nicolasa Otamendija, ki sta igrišče zapustila že v prvih tridesetih minutah.

Trener sinjemodrih Manuel Pellegrini je po tekmi dejal: »Napredovanje v četrtfinale predstavlja pomemben dosežek za naš klub. Pred tem nam to ni uspelo, saj nismo imeli sreče, saj smo se v preteklosti v osmini finala dvakrat pomerili z Barcelono, kar ni običajno. Danes smo spremljali taktično igro. Zaradi ugodnega rezultata s prve tekme nismo imeli potrebe po tveganju, zato je bila naša prioriteta, da imamo žogo čim več v svojih nogah. Vincent Kompany si je na žalost poškodoval mečno mišico in ne kaže dobro, pri Nicolasu Otamendiju pa gre zgolj za trk in upam, da si bo opomogel v prihodnjih dneh,« je pojasnil Čilenec.

Danes bosta v ligi prvakov še zadnji povratni tekmi osmine finala, para sta Bayern - Juventus in Barcelona - Arsenal (obe ob 20.45).