Simeone po koncu sezone v Chelsea?

Na Otoku že iščejo potencialnega naslednika za Guusa Hiddinka. To naj bi postal Diego Simeone.

Objavljeno
16. februar 2016 19.25
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Potem ko se je sredi sezone poslovil Jose Mourinho, v Chelseaju pričakujejo novo slovito ime. Guus Hiddink, ki je vskočil namesto Portugalca, naj bi na mestu ostal le do konca sezone, pred naslednjo pa naj bi modre prevzel zdajšnji trener slovenskega vratarja Jana Oblaka pri madridskem Atleticu Diego Simeone.

Tako poročajo španski mediji, OK Diario je objavil, da je Argentinec po štirih letih v Madridu pristal na selitev. Chelsea naj bi mu predstavljal izjemen izziv, tudi zato, ker naj bi tam kar posvojil svojo plačo. Če gre verjeti navedbam, bo podpisal štiriletno pogodbo, vsako leto pa zaslužil 12 milijonov evrov.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo v prihodnji sezoni najverjetneje imel drugega trenerja pri madridskem Atleticu. Argentinski strokovnjak Diego Simeone, zdajšnji strateg madridskega kluba, se je po poročanju španskih medijev že dogovoril, da bo po koncu sezone prestopil k londonskemu Chelseaju.

Simeone je kot trener Atletica od decembra 2011 osvojil državno prvenstvo (2014), evropsko ligo (2012), evropski superpokal (2012), španski pokal (2013) in španski superpokal (2014).