Simeone: Prvo mesto v skupini ne garantira ničesar

Benfica in Atletico bosta odločala o prvem mestu v skupini C, Wolfsburg in Manchester United pa celo o potniku v osmino finala.

Objavljeno
07. december 2015 14.20
Posodobljeno
07. december 2015 20.02
FBL-EUR-C1-WOLFSBURG-MANCHESTER UNITED-PRESSER
G. L.
G. L.
Lizbona - Jutrišnja dvoboja zadnjega kroga v skupini C o potnikih v osmino finala ne bosta odločala, bo pa obračun med Benfico in Atleticom iz Madrida - nekdanjim in sedanjim klubom Jana Oblaka - neposredni spopad za prvo mesto v skupini.

V Madridu so bili konec septembra z 2:1 boljši Portugalci, ki so hkrati poskrbeli, da sijajni slovenski čuvaj Atleticove mreže skupinskega dela ne bo končal brez prejetega gola. Oblak je edina zadetka v tej sezoni lige prvakov prejel ravno proti nekdanjim soigralcem. Na štadion Luz se bo vrnil prvič po ne najbolj prijateljskem razhodu s klubom, zato so mu navijači Benfice že obljubili peklenski sprejem.

Trenerja Atletica Diega Simeoneja tovrstna trenja ne zanimajo, po njegovih mislih se podijo le dogodki na zelenici. »Benfica je v Madridu odigrala odlično tekmo. Gre za ekipo z dobrim napadom, a vseeno bomo skušali zmagati. Pozorni bomo morali biti na igralce, ki nam lahko povzročijo težave, denimo (Nicolasa) Gaitana in Renata (Sanchesa), čeprav je res, da je njihova celotna ekipa zelo kvalitetna,« je dejal Simeone, ki ne bo mogel računati na poškodovana Tiaga in Jacksona Martineza. Pri Benfici bosta zaradi poškodb manjkala Luisão in Semedo

Obe ekipi imata po petih krogih po deset točk, zato je favorita praktično nemogoče določiti. »Naš cilj je vedno zmaga. Dobro bi bilo končati na prvem mestu, a to nam ne garantira ničesar. Vračamo se na štadion, kjer smo doživeli pomembne stvari - dobre in slabe. Dobra izkušnja je igranje v finalu lige prvakov, slaba pa ta, da smo ga izgubili,« se je na boleč poraz z mestnim tekmecem Realom izpred dveh sezon spomnil trener Madridčanov.

United se rešuje v Wolfsburgu

Še precej bolj »na nož« bo šlo jutri zagotovo v skupini B. Za napredovanje med šestnajst najboljših se borijo še tri ekipe, nemški Wolfsburg (9 točk), angleški Manchester United (8) in nizozemski PSV (7), v neposrednem dvoboju pa se bodo udarili Nemci in Angleži.

Wolfsburg se lahko sploh prvič v zgodovini uvrsti med najboljših 16 ekip v Evropi, za kar jim proti Manchestru na domačem terenu zadošča že remi. »Ne smemo se preveč obremenjevati z Unitedom, moramo se osredotočiti nase. Ne čutim nobenega pritiska, temveč se res veselim tekme in vem, da bodo moji fantje storili vse, da spišejo zgodovino. Ne bomo igrali na neodločen izid, želimo si zmage. Bolje za Manchester United, da nam posveča pozornost,« je na novinarski konferenci pred jutrišnjo tekmo povedal trener volkov Dieter Hecking.

Za »tekmo stoletja« v Wolfsburgu mu bodo na voljo vsi najbolj glavni nosilci igre, zaradi težav s hrbtom je vprašljiv le vezist Luiz Gustavo. Eden od napadalnih adutov trenutno petouvrščenega moštva bundeslige bo André Schürrle, ki že ima izkušnje z otoškim nogometom. »Preseneča me, da imajo tako velike težave z doseganjem golov, a gre za ekipo izjemnih posameznikov, ki vedo, kje stoji gol. Biti moramo zelo pazljivi,« je dejal nekdanji član Chelseaja.

Izjemne pomembnosti jutrišnje tekme se zavedajo tudi v taboru rdečih vragov. »Za klub je zelo pomembno, da nadaljuje s tekmovanjem v ligi prvakov. Moramo se dokazovati kot klub in kot ekipa, dokazati moramo, da lahko napredujemo. Ne smemo se zanašati na izid druge tekme,« je dejal trener Uniteda Louis Van Gaal in se dotaknil težav njegovega moštva pri doseganju zadetkov v tej sezoni.

»Najpomembnejša stvar v nogometu je doseganje golov in kot trener ne moreš biti zadovoljen, če se znajdeš v takšnem položaju kot je naša ekipa zdaj. Ampak goli bodo prišli, sploh ker si pripravljamo precej priložnosti. Je samo vprašanje časa in upam, da lahko to dokažemo že jutri,« je zaključil Nizozemec, ki se bo moral znajti brez poškodovanih Antonia Valencie, Anderja Herrere, Marcosa Roja, Morgana Schneiderlina, Lukea Shawa in tudi Waynea Rooneyja.

V obeh taborih bodo jutri upali na zmago moskovskega CSKA v Eindhovnu, saj bi se na ta račun tako Nemci kot Angleži uvrstili naprej. V primeru zmage Nizozemcev pa bo prostora le za enega ...