Simon Rožman v trenerskem štabu Domžal

Nekdanji trener Celja bo v Domžalah prevzel vlogo strokovnega koordinatorja pri delu z mladimi.

Objavljeno
09. marec 2016 17.12
Š. Ro.
Š. Ro.

Domžale - Iz nogometnega kluba Domžale so sporočili, da bo vodenje njihovega mladinskega pogona, ki je v zadnjih letih rodila mnogo nadarjenih igralcev, prevzel Simon Rožman. Nazadnje trener celjskega prvoligaša bo postal strokovni koordinator dela z mladimi.

»Prepričani smo, da bo Simon Rožman v naših prizadevanjih pri zagotavljanju kar najboljših pogojev za mlade igralce odigral ključno vlogo. Skupaj z Luko Elsnerjem bomo oblikovali model delovanja ter igranja ekip Domžale in ga poskusili dobro udejanjiti tako v članski ekipi kot v mladinskem nogometnem centru. Želimo vzpostaviti dolgoročen koncept delovanja kluba,« je o načrtih povedal predsednik Matej Oražem in dodal, da bo Rožman pomagal tudi pri strokovnem delu članske ekipe.

»V osnovi je naš skupni cilj vzgojiti še več mladih igralcev za potrebe članske ekipe. Strokovno želimo poenotiti delo vseh selekcij v piramidi z izhodiščem iz dela članske ekipe. Mladinski nogometni center dela dobro in je v tem trenutku najboljša nogometna šola v Sloveniji, kar dokazujejo rezultati, še bolj pa število igralcev v mlajših reprezentancah. Klub veliko vlaga v strokovni kader in mlade igralce, moja naloga pa je, da dobimo še večji nabor igralcev, ki bodo nemudoma pripravljeni na zahteve članskega nogometa,« je povedal Rožman, ki je s Celjem v minuli sezoni osvojil naslov državnega podprvaka.