Sinje modri spet z rekordnimi prihodki

Nogometni klub Manchester City je spet objavil rekordne letne prihodke, ki so tokrat znašali več kot 530 milijonov evrov.

Objavljeno
08. november 2017 19.45
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Manchester - Vodilna ekipa angleške nogometne lige Manchester City je objavila rekordne prihodke za zadnje finančno leto, in sicer v višini 534,5 milijona evrov.

To pomeni, da so se v primerjavi s prejšnjim finančnim letom prihodki povečali za 21 odstotkov, City pa tako prihodke povečuje že tretje leto zapovrstjo.

City, ki ga je leta 2008 kupil šejk Mansour iz Abu Dabija, tako ostaja brez dolgov. V tem času je modri klub iz Manchestra osvojil dva naslova angleškega prvaka, dva ligaška pokala in en angleški pokal. City, ki ga vodi španski strokovnjak Pep Guardiola, trenutno vodi v angleški ligi z osmimi točkami prednosti.

Messi razkril svoje favorite

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se skupaj s soigralci iz reprezentance v Moskvi pripravlja na sobotno prijateljsko tekmo z Rusijo, gostiteljico svetovnega prvenstva 2018. Za nogometaša Barcelone so glavni favoriti za naslov Španci, Brazilci, Nemci in Francozi.

"V tem trenutku mislim, da so to najmočnejše ekipe, pustile so najboljši vtis, igrajo najbolje in imajo najboljše posameznike," je v pogovoru za televizijsko mrežo TyC Sports povedal Messi.

Ta bi se v skupinskem delu SP najraje izognil Špancem. "Najslabše, kar se nam lahko zgodi, je to, da bi dobili v svojo skupino Špance. Radi bi se jim izognil, saj so zelo kakovosten tekmec," je še dejal Messi.