Skesani Vidal se je izognil sodnemu postopku

Čilskemu reprezentantu Arturu Vidalu ne bo treba na zatožno klop zaradi povzročitve prometne nesreče v vinjenem stanju.

Objavljeno
09. julij 2015 11.25
FBL-CHILE-VIDAL-COURT
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Santiago - Čilski nogometni reprezentant in zvezdnik Juventusa Arturo Vidal se je izognil neprijetnemu sodnemu procesu zaradi povzročitve prometne nesreče v vinjenem stanju. Zmagovalec zadnjega prvenstva Južne Amerike je s tožilstvom dosegel dogovor, tako da sodnik ne bo razpisal sodne obravnave. Bo pa moral Vidal seči v denarnico.

28-letnik jo je po uničenju svojega Ferrarija v vinjenem stanju dobro odnesel, saj je po nesreči, ki jo je zakrivil 16. junija v predmestju Santiaga, grozil še policistu. Nazadnje je le prišel k pameti, se v solzah javno pokesal in opravičil, nato pa z domačo reprezentanco osvojil naslov prvaka na Copa Americi.

Vidal se je ob tem opravičil tudi policistu Osvaldu Pezoi za izrečene besede. Vozniku drugega v nesreči udeleženega vozila bo plačal zajetno odškodnino (točnega zneska čilski mediji niso navedli), hkrati pa bo moral dve leti preživeti brez vozniškega dovoljenja. Član Juventusa se je zavezal tudi, da bo obiskoval zapornike po zaporih in jih spodbujal z motivacijskimi govori. Nagrado ob osvojenem prvenstvu, kot tudi nekaj športne opreme, bo doniral v dobrodelne namene.

Osrednji vezist, ki mu pogodba z italijanskim prvakom nanese 7,2 milijona evrov letno, je prometno nesrečo zakrivil v vinjenem stanju po noči, preživeti z ženo v kazinoju. Čilski selektor ga zavoljo ustreznega opravičila ni izključil iz reprezentance, razvpiti nogometaš pa mu je vrnil z vrhunskimi predstavami na igrišču, ki so Čilu po zmagi v finalu proti Argentini (po enajstmetrovkah) prvič v zgodovini prinesli naslov južnoameriškega prvaka.