Skubic iz Domžal v Turčijo

Dosedanji kapetan Domžal Nejc Skubic bo v nadaljevanju kariere igral za turški Konyaspor.

Objavljeno
11. januar 2016 12.50
G. L.
G. L.

Domžale - Prestop Nejca Skubica iz Domžal v Konyaspor je bil aktualen že dlje časa, danes pa so odhod svojega dosedanjega kapetana v Turčijo uradno potrdili tudi pri klubu, ki domuje ob Kamniški Bistrici. Eden najboljših nogometašev Prve lige Telekom Slovenije je s sedmouvrščenim moštvom najmočnejše turške lige podpisal pogodbo do izteka naslednje sezone.

Ljubljančan je domžalske vrste okrepil pred slabimi štirimi leti, ko se je v Slovenijo vrnil po polletni avanturi pri romunskem Otelulu. V moštvu Luke Elsnerja je zablestel zlasti v prejšnji in tudi letošnji sezoni, ko se je uveljavil kot eden najboljših asistentov na sončni strani Alp: 27-letni desni bočni branilec je lani zbral enako število asistenc kot Benjamin Verbič in bil v tem elementu najboljši v 1. SNL, nič drugače pa ni bilo niti v zimskem delu letošnje sezone, ko si z osmimi podajami vrh lestvice deli z Ezekielom Hentyjem.

»Vprašanje časa je bilo, kdaj bo dobil bogato ponudbo iz tujine. Če si je kdo zaslužil prestop, je bil, ob še dveh ali treh igralcih v našem moštvu, to prav Skubic. Tudi nekateri drugi naši igralci so blizu temu koraku. S težkim srcem gledamo, kako igralci, ki so bili dolgo časa v klubu in smo poskrbeli za njihov razvoj, zapustijo našo zgodbo,« je za klubsko spletno stran povedal Elsner in priznal, da je bil prestop v močnejšo ligo za občasnega slovenskega reprezentanta nujen: »Kot sem povedal že pred dvema mesecema, je za razvoj igralca pomembno, da naredi korak naprej. Skubic je prerasel naše okolje in tudi slovensko ligo, zato je popolnoma normalno, da je prišlo do prestopa. Veseli smo, da mu je to uspel pri teh letih. Poznavajoč njegov karakter vem, da to še ni njegova končna stopnička.«

Domžalčane zdaj čaka težka naloga v iskanju Skubiceve zamenjave na skrajnem desnem koncu obrambne vrste. »Ko odide nosilec ekipe, je strokovno vodstvo pred najtežjim projektom, saj ga mora nadomestiti. Na to smo se pripravili že pred časom, saj smo vedeli, da je velika verjetnost za njegov prestop. Imamo določene načrte in upam, da jih bomo uspeli izpeljati. Zagotovo ne bomo uspeli najti enakovredne zamenjave, vsaj ne v kratkem roku. Nogometni klub Domžale se v veliki meri preživlja s prodajo svojih najboljših igralcev in ob nekaterih prestopih najboljših v preteklosti smo se znali dobro odzvati in prepričan sem, da se bomo tudi tokrat,« je prepričan 33-letni domžalski strateg.