Slabi rezultati Olimpije usodni za Ačimoviča

Olimpija se je zaradi slabih rezultatov razšla s športnim direktorjem Miletom Ačimovičem.

Objavljeno
24. maj 2015 02.52
iza olimpija
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Iz nogometnega kluba Olimpija so po predzadnjem kolu državnega prvenstva sporočili, da so se razšli s športnim direktorjem Miletom Ačimovičem.

Ljubljančani so se za to potezo odločili zaradi slabih predstav v spomladanskem delu prvenstva. Olimpija je tekmo pred koncem državnega prvenstva na četrtem mestu in bo ostala brez nastopanja v evropskih tekmovanjih.

»Zaradi slabših rezultatov v spomladanskem delu državnega prvenstva in predvsem dejstva, da se zeleno-belim ni uspelo uvrstiti v evropske kvalifikacije v naslednji sezoni, kar je bil eden od poglavitnih ciljev ljubljanskega prvoligaša, sta se Olimpija in njen športni direktor Milenko Aćimović sporazumno razšla. G. Aćimović je svoje delo opravljal korektno, pošteno in profesionalno, a so cilji, ki jih je klubsko vodstvo postavilo predenj in njegov strokovni štab, ostali neizpolnjeni. Klub se mu zahvaljuje za storjeno v iztekajoči se sezoni in obenem želi veliko sreče ter uspehov na nadaljnji poklicni poti,« so zapisali na uradni strani kluba.

V spomladanskem delu 26 točk

Olimpija je v prvem delu sezone odigrala 19 prvenstvenih tekem, njen izkupiček pa je bil 10 zmag, 5 neodločenih rezultatov in 4 porazi (35 točk), kar je bilo dovolj za četrto mesto.

Ljubljančani so imeli v spomladanskem delu slabše rezultate in na 16 tekmah zabeležili 7 zmag, 5 neodločenih rezultatov in 4 poraze (26 točk), tako da se jim ni uspelo prebiti višje od četrtega mesta.

Ena izmed posledic slabših predstav je bilo predčasno slovo glavnega trenerja Darka Karapetrovića, za katerega je bil usoden poraz v 34. kolu proti Celju. Njegov položaj je začasno zasedel Aleksandar Radosavljević, ki je proti Zavrču debitiral z zmago, kar pa ni bilo dovolj, da bi Olimpijo obdržal v igri za uvrstitev v evropska tekmovanja.

Olimpija bo v zadnjem kolu državnega prvenstva v Stožicah gostila Domžale, tekma bo 30. maja ob 17. uri.