Nogometne novice: Slovaki v Stožicah brez Weissa, Hrvaška po Modriću izgubila še tri igralce

Slovaški nogometaši se na tekmo s Slovenci pripravljajo brez Vladimirja Weissa, ki je prišel v navzkriž z zakonom.

Objavljeno
04. oktober 2016 10.23
Posodobljeno
04. oktober 2016 10.52
M. Ž.
M. Ž.

Bratislava - Slovaška nogometna reprezentanca bo na sobotni kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo v Stožicah nastopila oslabljena. Poleg kaznovanega kapetana Martina Škrtela bo obračun s Slovenci izpustil tudi pomemben član Vladimir Weiss, ki je bil zaradi incidenta v domovini izključen iz moštva.

Šestindvajsetletni nogometaš Al-Gharafe se je znašel v težavah, ker je v nedeljo zjutraj v Bratislavi odklonil test alkoholiziranosti.

Kot je pojasnil Weissov odvetnik, gre za velik nesporazum. Slovaški nogometaš je bil namreč le eden izmed desetih (!) potnikov v avtomobilu, ki so ga ustavili policisti. Weiss ni bil za volanom, vendar pa je bilo vozilo registrirano nanj, zato so policisti od njega zahtevali test alkoholiziranosti, ki pa ga je zavrnil.

Slovaški selektor Jan Kozak se je zaradi incidenta odločil, da Weissa začasno izključi iz reprezentance: »Z njim moram še govoriti. Naj bo nedolžen ali kriv, odločil sem se, da ne bo igral na naslednjih dveh tekmah, saj se moramo v miru pripraviti na prihajajoči tekmi. Počakati moramo na konec preiskave, nato pa bomo delali zaključke.«

Vladimir Weiss je za Slovaško nastopil na 56 tekmah in dosegel 5 golov. Na letošnjem evropskem prvenstvu je nastopil na vseh štirih tekmah svoje reprezentance in v skupinskem delu zadel pri zmagi nad Rusijo.

Hrvaška po Modriću izgubila tudi Rakitića, Pjaco in Lovrena

V hrvaškem taboru imajo pred kvalifikacijskima tekmama s Kosovom in Finsko obilo težav s poškodovanimi igralci. Potem ko je zaradi operacije kolena s seznama odpadel Luka Modrić, so naši južni sosedje ostali še brez odličnega vezista Ivana Rakitića, krilnega igralca Marka Pjace in branilca Dejana Lovrena.

Rakitić (Barcelona) ima težave z levo ahilovo tetivo in je ostal v Španiji, kjer bo treniral po posebnem programu, Pjaca (Juventus) si je poškodoval mečno mišico, Lovren (Liverpool) pa čuti bolečine v hrbtu.

Hrvaški selektor Ante Čačić je namesto Rakitića vpoklical Domagoja Antolića (Dinamo Zagreb), Dejana Lovrena pa je zamenjal Matej Mitrović (Rijeka).