Slovencem je spet pošla sapa

Dvoranski nogomet: na EP poraz proti Portugalski, blestel je Ricardinho.

Objavljeno
04. februar 2016 22.33
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec

Beograd – Zgodilo se je pričakovano. Slovenska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu izgubila še proti Portugalski (2:6). Slovenci so kar štiri zadetke prejeli iz prekinitev. Domov odhajajo brez točk in na zadnjem mestu skupine A, potem ko so izgubili že na ponedeljkovi tekmi proti Srbiji.

V slovenskem taboru so si sprva oddahnili, ko so izvedeli, da pri Portugalcih zaradi kazni ne bo njihovega drugega najboljšega igralca Cardinala, toda kljub temu niso imeli možnosti za uspeh. Pri portugalski zasedbi je še več odgovornosti prevzel Ricardinho. Dvakratni najboljši dvoranski nogometaš na svetu (2010 in 2014) je ves čas držal žogo v lastnih nogah, zato je bila portugalska igra precej predvidljiva, toda Ricardinho premore toliko znanja, da ga Slovenci niso znali zaustaviti.

Dosegel je tri zadetke. Najlepši je bil njegov prvi, ko je po podaji iz avta streljal s peto, žoga pa je šla v mrežo med nogama slovenskega vratarja Damirja Puškarja. Blestel je tudi med odprto igro, ko je prikazal nekaj vrhunskih potez (podaje s peto, brezhibna preigravanja … ), s čimer si je večkrat prislužil aplavz gledalcev. Kljub občutni premoči so Portugalci prve štiri zadetke zabili iz prekinitev, ponovno pa je bilo opazno, da Slovenci nimajo dovolj moči za vseh štirideset minut igre. Enako kot proti Srbiji so tudi proti Portugalski padli v drugem polčasu in v tem delu prejeli kar štiri zadetke.

Zaradi nemoči in predčasnega odhoda s prvenstva so Slovencem v zaključku tekme popuščali živci. Gašper Vrhovec je s kung-fu udarcem pokosil portugalskega vratarja Vitorja Huga. Čeprav se je jezil, je bil upravičeno izključen. Več veselja je imel Vrhovec v prvem polčasu, ko je zabil drugi gol Slovenije, pred tem je bil uspešen še Kristjan Čujec.

Mejnik je dosegel slovenski kapetan Igor Osredkar, ki je 124. nosil dres z državnim grbom, s čimer se je po številu nastopov na vrhu večne lestvice izenačil z Benjaminom Melinkom. Bolj razočaran je bil Rok Mordej, ki proti Portugalski ni igral zaradi nategnjenih ramenskih vezi. V noči po tekmi s Srbijo je zaradi bolečin spal le dve uri. Kratek spanec bo v prihodnje imel tudi selektor Andrej Dobovičnik, ki bo znova poslušal očitke, da je Slovenija prikazala manj od pričakovanj.