Slovenci enotni: tri točke na Malti so nujne

Kronaveter: Če želimo konkurirati za SP, moramo osvajati točke proti ekipam, od katerih smo kakovostnejši.

Objavljeno
07. november 2016 18.14
lvi*Kronaveter nogomet
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca se je danes zbrala na Brdu pri Kranju in začela priprave na petkov kvalifikacijski dvoboj za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji, ko bo gostovala na Malti, in prijateljski obračun s Poljsko tri dni pozneje v Vroclavu. V našem taboru so si enotni, da so tri točke na Malti nujne.

Izbranci Srečka Katanca so prvi trening opravili v slabem vremenu, večina jih je že preizkusila travnato površino na enem od treh igrišč v nacionalnem nogometnem centru, v fitnesu pa so vadili Bojan Jokić, ki ga sicer ne bo v kadru za dvoboja, novinec Gregor Sikošek, Miha Zajc, Miha Mevlja, vratar Jan Oblak in še nekateri drugi.

Zaradi poškodb bo izbrana vrsta precej oslabljena, saj v kadru ne bo Kevina Kampla, Roberta Berića in Romana Bezjaka, zaradi kartonov bo manjkal Aljaž Struna. Vseeno bo Slovenija na štadionu v Ta' Qaliju s kapaciteto 18.000 gledalcev v petek ob 20.45 velik favorit za zmago, treh točk se nadeja tudi Olimpijin igralec Rok Kronaveter.

»Vsi fantje, ki so prejeli poziv, bodo lahko nadomestili manjkajoče. Pripravljali se bomo normalno, enako kot na vsako drugo tekmo. Treba se je osredotočiti in zmagati,« je za STA poudaril Kronaveter, ki se zaveda, da bo tekmec igral zaprto. »Selektor bo povedal, kako bomo igrali mi. Verjetno res lahko pričakujemo zaprto igro Malte, a morali bomo biti pravi in pokazati pristop kot v zadnjih dveh dvobojih. Zagotovo pa je kakovost na naši strani.«

V motivaciji ne bi smelo biti težave, čeravno je Slovenija na svetovni jakostni lestvici na 52., Malta pa na 178. mestu. »Motivacija mora biti že to, da igramo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, tako da to ne bi smelo biti vprašljivo. Prišli smo, da odigramo dobro tekmo in damo vse od sebe. Zagotovo so tri točke nujne. Če želimo konkurirati za prvenstvo, moramo osvajati točke proti reprezentancam, od katerih smo kakovostnejši,« je prepričan Kronaveter.

Po treh kolih v skupini F vodi Anglija s sedmimi točkami, Slovenija in Litva sta jih doslej zbrali po pet, Škotska štiri, Slovaška tri, Malta pa ima zaenkrat še prazno malho ob razliki v zadetkih 1:9.