Slovenija izgubila Jokića, dobila Trajkovskega in Bajdeta

Tekma z Litvo bo v ponedeljek ob 20.45, včeraj pa so Slovenci izgubili na Slovaškem.

Objavljeno
02. september 2017 20.20
SOCCER-WORLDCUP-SVK-SVN/
A. V., STA
A. V., STA
Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca, ki je z neprepričljivo predstavo v petek izgubila v Trnavi proti Slovakom z 0:1, je na tekmi izgubila tudi levega bočnega branilca Bojana Jokića. Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, Jokić zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo mogel igrati na ponedeljkovem obračunu z Litvo v Stožicah.

Jokić je zaradi bolečin v stegnu moral iz igre že v deveti minuti, pregled z ultrazvokom pa je pokazal poškodbo stegenske mišice. Zaradi tega je selektor Srečko Katanec že poklical novega levega bočnega branilca Dejana Trajkovskega, sicer nogometaša nizozemskega Twenteja.

Izbrani vrsti pa je se pridružil še en igralec, in sicer Mariborov Gregor Bajde, ki ga je selektor povabil zaradi težav Nika Omladiča s peto.

Tekma z Litvo bo v ponedeljek ob 20.45, zadnje vtise pred tekmo z Litovci pa bodo v slovenskem taboru obelodanili v nedeljo ob 12. uri na Brdu pri Kranju.

Slovenija za ohranitev upov za osvojitev drugega mesta v skupini F nujno potrebuje zmago. Po porazu na Slovaškem je namreč padla na četrto mesto. Ima 11 točk, pred njo so Anglija s 17, Slovaška s 15 in Škotska - zaradi boljše razlike v zadetkih - z 11 točkami.