Slovenska peterica v ligi prvakov

Med evropsko nogometno elito tudi Jan Oblak, Kevin Kampl, Andraž Šporar, Petar Stojanović in Benjamin Verbič.

Objavljeno
25. avgust 2016 02.20
FBL-EUR-C1-SALZBURG-ZAGREB
J. P.
J. P.

Ljubljana - V skupinskem delu nogometne lige prvakov bo slovenske barve zastopala peterica igralcev. Poleg reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ki bo z madridskim Atleticom branil drugo mesto iz minule sezone, ter Kevina Kampla z Bayerjem in Andraža Šporarja z Baslom sta si včeraj preboj med elito zagotovila še Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) in Benjamin Verbič (København).

Med zadnjimi petimi povratnimi dvoboji četrtega kvalifikacijskega kola je bilo najbolj razburljivo v Salzburgu, kjer je zmagovalca odločil šele podaljšek, izšlo pa se je Dinamu, ki je najprej v 87. minuti prek Čilenca Juniorja Fernandesa izid poravnal na 1:1, s čimer je tudi izsilil dodatni del, v njem pa je usodo avstrijskega predstavnika zapečatil alžirski napadalec Arbi El Soudani. Stojanović je igral ves dvoboj in si v 78. minuti prislužil rumeni karton.

Benjamin Verbič je igral do 88. minute. Foto: Sakis Savvides/AFP.


København si je na prvi tekmi pred domačimi navijači s ciprskim Apoelom zagotovil gol zaloge, ki jo je zadržal tudi po povratnem obračunu, ki se je končal brez zmagovalca (1:1), da ni bilo treba tudi v Nikoziji v podaljške, pa je z izenačujočim golom v 86. minuti poskrbel paragvajski napadalec Federico Santander. Verbič je igral skoraj vso tekmo, do 88. minute, ko ga je nadomestil Slovak Jan Gregus. Ciprčani so zadeli iz sploh edinega strela v okvir vrat.

Danes ob 18. bo žreb skupinskega dela lige prvakov. V prvem bobnu bodo Real, Bayern, Barcelona, Benfica, PSG, Juventus, CSKA Moskva in Leicester, v drugem Atletico, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Porto, Napoli in Bayer, v tretjem Basel, Tottenham, Dinamo Kijev, Lyon, PSV, Sporting, Brugge in Borussia Mönchengladbach, v četrtem pa Celtic, Monaco, Bešiktaš, Legia, Dinamo Zagreb, Ludogorec, København in Rostov.

IZIDI POVRATNIH TEKEM

Apoel : København 1:1 (Verbič do 88.) - naprej København z 2:1
Borussia M. : Young Boys 6:1 - naprej Borussia z 9:2
Rostov : Ajax 4:1 - naprej Rostov s 5:2
Manchester C. : Steaua 1:0 - naprej Manchester s 6:0
Salzburg : Dinamo Z. 1:2 po podaljških (Stojanović vso tekmo) - naprej Dinamo s 3:2