Slovenska reprezentanca: Kampl nas je pustil na cedilu

Člani slovenske nogometne reprezentance so v sporočilu za javnost komentirali odločitev Kevina Kampla.

Objavljeno
06. oktober 2016 13.17
FBL-EURO-2016-UKR-SLO
M. Ž.
M. Ž.

Brdo pri Kranju - V slovenski nogometni reprezentanci so se s sporočilom za javnost odzvali na odločitev Kevina Kampla, da izpusti prihajajoči kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo s Slovaško in Anglijo.

Član Bayerja iz Leverkusna bi se moral ta teden udeležiti reprezentančne akcije, vendar pa je šele na dan priprav odpovedal svojo udeležbo in selektorju Srečku Katancu v sporočilu zapisal, da je preveč utrujen.

Slovenski selektor se je na njegovo odpoved odzval mirno in novinarjem pojasnil, da razume njegovo potezo, saj je v zadnjem času res igral veliko.

Zdaj so Kamplovo odločitev komentirali tudi člani nogometne reprezentance, ki menijo, da jih je z odpovedjo pustil na cedilu:

»Ker se je v zadnjih dneh veliko ugibalo o odnosih v reprezentanci in domnevnem sporu v Litvi, želimo člani slovenske nogometne reprezentance podati naslednjo izjavo. Smo mnenja, da se za reprezentanco igra s ponosom in častjo, reprezentanti pa moramo biti profesionalci in zgled tako na igrišču kot izven njega - tudi z našim obnašanjem in komunikacijo. Vemo, da je Kevin pomemben člen te reprezentance in ekipa ga vsekakor potrebuje, sploh na tekmah s Slovaško in Anglijo. Tokrat pa se ne moremo znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu. Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na reprezentančni zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa. Vsi igralci, tako mlajši kot starejši, moramo vedeti, da je reprezentančni grb nad nami vsemi, da je reprezentanca pomembnejša od posameznika. Klima v reprezentanci je odlična, tudi po tekmi z Litvo pa v slačilnici ni bilo nikakršnih sporov. Reprezentanti smo enotni in želimo s tem sporočilom zaključiti z zadevo Kampl in se osredotočiti na prihajajoči težki in pomembni tekmi s Slovaško in Anglijo, kjer bomo za uspeh potrebovali tudi podporo in energijo s tribun,« so zapisali v izjavi za javnost.

Slovenija bo v naslednjih petih dneh igrala dve zelo zahtevni kvalifikacijski tekmi. Najprej se bo v soboto pomerila s Slovaško, v torek pa še z Anglijo. Obe tekmi bosta potekali v Stožicah.