Slovenski nogomet: prvi večni derbi v nedeljo zvečer

Slovenski nogometni podprvak Celje je igralske vrste okrepil z 20-letnim Portugalcem Ericom Estevesom de Souso.

Objavljeno
04. avgust 2015 15.56
tlo*nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), bo prvi večni derbi v novi domači prvoligaški sezoni med branilcem naslova Mariborom in Olimpijo na sporedu v nedeljo, 16. avgusta. Tradicionalni štajersko-ljubljanski obračun se bo v Ljudskem vrtu začel ob 20.15. Vse ostale tekme šestega kola 1. SNL bodo sicer na sporedu dan prej, torej na praznično soboto.

Slovenski podprvak Celje pa se je pred nadaljevanjem sezone okrepil s portugalskim krilnim nogometašem Ericom Henriquejem Estevesom de Souso. Komaj 20-letni nekdanji član angleškega Barnsleyja je z novim delodajalcem podpisal triletno sezono. V preteklosti je v mlajših selekcijah nosil majico Manchester Cityja, od koder ga je pot vodila v Barnsleyju, v zadnje pol sezone pa je bil posojen k nižjeligašu Hyde Unitedu.

»Erico je tip igralca, kakršnega smo iskali. Dobro se znajde na obeh krilnih položajih, za nameček pa ustreza tudi naši strategiji uveljavljanja mladih nogometašev. Je ambiciozen, obetaven, željan dokazovanja. V zadnjem obdobju ni bil v polnem tekmovalnem pogonu, a smo mu odločeni pomagati, da bi čim prej prišel do ravni, ki si je vsi skupaj želimo,« je poudaril športni direktor Celja Ambrož Krajnc.