Slovenski nogometaši v Oslo na popravni izpit

Slovensko nogometno reprezentanco v torek (20.00) v Oslu čaka kvalifikacijska tekma za SP 2014 z Norveško.

Objavljeno
09. september 2012 14.52
Posodobljeno
09. september 2012 17.15
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Po petkovem porazu s Švico na prvi kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na SP 2014, so slovenski nogometaši že pripravljeni na naslednji korak. Slab vtis iz Stžic bodo morali popraviti v gosteh. Že jutri zjutraj bo izbrana vrsta selektorja Slaviše Stojanovića poletela proti Oslu, kjer jo v torek ob 20. uri čaka tekma z Norveško.

Tudi tokrat naloga ne bo lahka, nasproti bodo Sloveniji stali neugodni domačini, ki so visoko motivirani po uvoden porazu z Islandijo. Na njihovi strani je tudi boljša medsebojna statistika: na petih tekmah so Norvežani dosegli štiri zmage in le en neodločen izid.

»To bo zelo dobra tekma. Skupina je izenačena. Pravega favorita mogoče niti ni. Vsi smo tu, vsi se borimo. Mi bomo dali vse od sebe, da v torek napako s prve tekme popravimo,» se je nadejal slovenski napadalec Zlatko Dedić. »Mi se bomo na vsako tekmo pripravili tako kot vedno, torej maksimalno. Tekmeca bomo proučili do potankosti. Nato bomo skušali odigrati našo igro, se osredotočiti nase in pritisniti na plin, da osvojimo točke, s katerimi se lahko vrnemo nazaj na pot, ki nas vodi do velikega cilja,« je še dodal.

Po porazu s Švico v slovenski ekipi niso vrgli puške v koruzo. Zavedajo, da še ni čas za predajo. četudi jih v Oslu čaka obilica dela. »Tekem je še veliko. Se mi zdi, da bo to kar zanimivo tekmovanje do konca. Točke bomo poskušali vzeti povsod. Prve so na voljo že na Norveškem. Težko pa je napovedovati, kaj bo. Mi bomo naredili vse, vsako tekmo bomo odigrali na polno in upam, da bo to dovolj vsaj za to, da se do konca borimo za mesta, ki vodijo v Brazilijo,« je povedal Marko Šuler.

Slovenci tudi tokrat ne bodo mogli računati na pomoč poškodovanih Samirja Handanovića in Dareta Vršiča.

Norveški selektor Egil Olsen, ki je uvodoma v konici napada na tej tekmi zaigral le z Abdellaouejem, ne izključuje sprememb v ekipi za dvoboj s Slovenijo, a te naj bi ne bile posebej drastične. »Po obračunu s Slovenijo imamo še osem tekem v kvalifikacijah. Kar na koncu šteje, je to, kdo je zmagovalec skupine in kdo je drugi. Toda če izgubimo proti Sloveniji, potem se bomo znašli v položaju, ko bomo morali dobiti praktično vse preostale tekme, mogoče tudi zmagati v Švici. Torej je tekma s Slovenijo zelo pomembna. Ne pravim, da je to tekma za biti ali ne biti, toda točkovni primanjkljaj bi bil res že velik,« je za spletno stran norveške nogometne zveze povedal Olsen.