Slovenski prestopi: Mevlja k Rostovu, Aljaž Struna v Carpi

Slovenski reprezentant Miha Mevlja se bo iz romunskega Dinama preselil k ruskemu Rostovu, udeležencu lige prvakov.

Objavljeno
31. avgust 2016 21.12
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Rostov na Donu - Slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja se bo po poročanju romunskih medijev iz tamkajšnjega Dinama iz Bukarešte preselil v ruski Rostov.

Ruski klub, ki bo v tej sezoni igral v elitni ligi prvakov, naj bi za Mevljo plačal 700.000 evrov odškodnine.

Šestindvajsetletni branilec bo s tem postal sedmi Slovenec, ki bo v sezoni 2016/17 igral v najmočnejšem nogometnem tekmovanju. Rostov se bo v skupinskem delu pomeril z Atleticom, Bayernom in PSV-jem.

Aljaž Struna se je vrnil v Carpi

Novega delodajalca ima še en slovenski reprezentančni branilec. Aljaž Struna se je razšel s Palermom in se vrnil k drugoligašu Carpiju.

Struna je za Carpi igral že v sezoni 2014/15 in mu kot posojen igralec pomagal k uvrstitvi v prvo ligo. Slovenski branilec je nato v pretekli sezoni igral za Cagliari in na 22 prvenstvenih tekmah dosegel en gol, zdaj pa ga je njegova pot znova popeljala v Carpi.

Krajnc posojen Sampdorii, Dedić k Paderbornu

Branilec Luka Krajnc bo v tej sezoni kot posojen nogometaš Cagliarija igral za Sampdorio, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. 21-letni Kranjc je član Cagliarija od leta 2015, pred tem pa je igral še za Maribor, Genoo in Ceseno.

Nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Zlatko Dedić bo še naprej igral v tretji nemški ligi, le da je FSV Frankfurt zamenjal za Paderborn. 31-letni Dedić v Nemčiji igra od leta 2009 in v tem času nosil dres Bochuma in Dinama iz Dresdna, pred tem pa so bili njegovi klubi Koper, Parma, Empoli, Cremonese, Frosinone in Piacenza.

Newcastle znova posodil Vučkića, tokrat Bradfordu

Napadalec Newcastla Haris Vučkić bo še peto sezono zapored igral na posoji. Tokrat so ga »srake« odstopile angleškemu tretjeligašu Bradford Cityju, od leta 2009 pa so bili njegovi začasni klubi Cardiff City, Rotherham United, Rangers in Wigan Athletic.