Slovenski rezervisti pogumno prek Fincev (VIDEO)

Izbranci Srečka Katanca so bili boljši z 2:0, zadela sta Kronaveter in Dobrovoljc, Vuk zastreljal enajstmetrovko. 

Objavljeno
13. januar 2017 19.23
tlo*nogomet
J. P.
J. P.

Abu Dabi - Slovenska nogometna reprezentanca B je v okviru gostovanja v Združenih arabskih emiratih odigrala še drugo prijateljsko tekmo v tem tednu, ki se je zanjo razpletla še bolje kot torkova brez zadetkov proti Saudski Arabiji. Danes so izbranci selektorja Srečka Katanca, ki je vnovič računal zgolj na igralce iz domačega prvoligaškega tekmovanja z izjemo članov Maribora, z 2:0 odpravili Finsko, ki je sicer precej nižje rangirana na svetovni jakostni lestvici FIFA (52/93). 

Katanec je uvodoma na igrišče poslal zgolj tri iste igralce kot pred tremi dnevi - Mateja Pučka, Amedeja Vetriha in Miho Zajca. Med najizkušenejšimi možmi v začetni enajsterici je bil tudi nogometaš državnega prvaka Olimpije Rok Kronaveter, ki je že v dvanajsti minuti z mojstrskim zadetkom s prostega strela z lobom ometel prah s finske mreže. Komaj sta se zasedbi vrnili z glavnega odmora, že je Slovenija zadela še drugič. Vnovič po prekinitvi - prosti strel z velike razdalje iz izvajal Jure Balkovec, ki je podal v osrčje kazenskega prostora, tam je tekmečev vratar Walter Viitala žogo izpustil, zadetek pa so pripisali Gabru Dobrovoljcu, branilcu Domžal, ki jo je pospravil prek golove črte.

Naši fantje bi lahko razliko še oplemenitili, potem ko je Martin Kramarič v 78. minuti padel v kazenskem prostoru po dvoboju s Saulijem Väisänenom, sodnik je pokazal na belo točko, rezervist Slobodan Vuk pa je namesto mreže zatresel vratnico. Okvir vrat se je pred tem zamajal tudi v 51. minuti, ko je bil s 25 metrov vnovič blizu uspeha Kronaveter. Katanec je tokrat preizkusil 16 izbrancev, sedem jih je obsedelo na klopi.

SLOVENIJA B : FINSKA 2:0 (1:0)

Strelca: 1:0 - Kronaveter (12.), 2:0 - Dobrovoljc (Balkovec, 48.).

Slovenija: Kotnik (od 46. Vodišek), Širok, Boben, Balkovec (od 81. Sikošek), Dobrovoljc, Kronaveter (od 60. Matjašič), Vetrih, Pučko (od 46. Kramarič), Zajc (od 46. Majer), Arčon, Bratanovič (od 70. Vuk).

Finska: Viitala (od 53. Hilander), Arkivuo (od 77. Pirinen), Kojola, Sumasalo, Vaisanen, Schuller, Kauko (od 72. Mattila), Taylor (od 20. Forsell), Tuominen (od 60. Skrabb), Pelvas, Markkanen (od 66. Vayrynen)