Slovita tekmeca sta motiv več

Domžalčani bodo v primeru napredovanja v 3. kolo kvalifikacij evropske lige igrali proti West Hamu, Mariborčani pa proti Aberdeenu.

Objavljeno
20. julij 2016 03.23
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Domžale imajo od slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih najboljše izhodišče za napredovanje v 3. kolo. V Soligorsku so iztržile 1:1 (strelec Juninho) ter s prednostjo gola v gosteh čakajo na povratno tekmo z »Rudarjem« (Šahtjor).

Domžalčani so v dveh tednih igrali že štiri tekme in so kar trikrat zmagali. Za povratni dvoboj s sicer neugodnimi tekmeci iz Belorusije se brusijo, kot le za malo kaj – nagrada je namreč sloviti tekmec v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo, londonski West Ham. Stanje v moštvu pred jutrišnjo tekmo (20.30) je tako rekoč brezhibno. Glavni sodnik bo Švicar Alain Bieri.

Maribor se bo danes po srečni ligaški zmagi v sodnikovem dodatku v Sofijo odpravil v dobrem vzdušju. Darko Milanič ima na razpolago vse najboljše. Vijolične na štadionu Georgi Asparuhov čaka peklensko vzdušje, saj so domači navijači svoje glasovne sposobnosti razkrili že v Ljudskem vrtu, imajo pa Mariborčani pomembno prednost. Ob 0:0 tudi to, da imajo v nogah dve tekmovalni tekmi. V Bolgariji se bo prvenstvo začelo konec meseca.

Tudi Mariborčani imajo v primeru napredovanja tekmeca po meri. Izzval jih bo škotski Aberdeen, s škotskimi klubi pa imajo vijolični v tem desetletju izključno zmagovalne spomine. Pomerili so se s Hibernians, Rangers in Celtic ter prav vse so izločili. Glavni sodnik bo Danec Michael Tykgaard.