Slovo poslednjega nogometnega kralja pred Ronaldom in Messijem

Brazilec Kaka, leta 2007 najboljši nogometaš sveta, je naznanil upokojitev.

Objavljeno
17. december 2017 19.27
SOCCER-ITALY/MILAN-KAKA
L. Z.
L. Z.
Rio de Janeiro - Brazilec Kaka, nekdaj najboljši nogometaš sveta, je danes oznanil nogometno upokojitev. V pogovoru za televizijo Globo je dejal: »Pripravljam se, da bom ostal v nogometu, a v drugi vlogi, ne bom več profesionalni igralec, športnik.« S tem je obudil govorice, da se bo vrnil v nekdanji klub AC Milan, kjer bo dobil eno od vodstvenih služb, navaja STA.

»Želim si biti del kluba v vlogi, ki je bolj podobna menedžerski, vlogi športnega direktorja. Da sem nekdo med igriščem in klubom,« je še povedal 35-letni Kaka.

Najboljša leta v Milanu

Kaka si je nogometno pot začel utirati pri Gremiu, ime pa si je ustvaril v Italiji. Med leti 2003 in 2009 je nosil rdeče-črni dres kluba iz Milana, kjer je postal eden najboljših vezistov tistega obdobja. Leta 2007 je kot zadnji, ki ne sliši na ime Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi, dobil zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu. Nagrado si je prislužil predvsem zaradi izjemnih predstav v ligi prvakov, s katerimi je Milan popeljal do sedmega naslova v najprestižnejšem nogometnem klubskem tekmovanju.

Selitev v Madrid ni uspela

Nato je leta 2009 sledila selitev v Real Madrid za 67 milijonov evrov. Tam je vztrajal do leta 2013, a v španski prestolnici ni pustil takšnega pečata kot v Milanu, kamor se je kasneje tudi vrnil, kariero pa končal v ameriški ligi pri Orlandu Cityju.

Z brazilsko reprezentanco je leta 2002 osvojil naslov svetovnega prvaka, čeprav tedaj še ni igral pomembnejše vloge. Za seleção je zbral 92 nastopov in zabil 29 golov.